/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F24404152f6b1c09014e1d72bcb7557ac.jpg)
Сік "Сандора" на зиму: як приготувати смачний напій з яблук та винограду
Якщо цьогоріч ви зібрали великий урожай яблук та винограду і його вже немає куди дівати, то є одна ідея. Інгредієнти можуть стати основою для смачного соку "Сандора" на зиму. Він готується дуже легко, але взимку обов’язково порадує усю вашу родину.
В одному з кулінарних блогів (Ганна Пилипюк.Бабусині поради) в YouTube був опублікований рецепт соку з яблук та винограду на зиму "Сандора".
Інгредієнти на 1 порцію:
- яблука та виноград – 1 відро 12 л (у співвідношенні 1:1)
- вода – 15 л
- лимонна кислота – 1 ч. л.
- цукор – 1,5-2 кг
Спосіб приготування:
1. Для початку потрібно підготувати фрукти, а саме помити виноград та яблука (їх потрібно очистити від насіння та порізати пластинками). Висипати підготовлені фрукти у великий баняк.
2. Заздалегідь закип’ятити воду та залити окропом фрукти. Все ретельно перемішати та накрити кришкою. У такому вигляді залишити їх на ніч.
3. На наступний день потрібно процідити сік від фруктів.
4. Чистий сік поставити на вогонь та довести до кипіння.
5. У киплячий сік додати цукор, все ретельно перемішати та насипати лимонну кислоту. Кип’ятити декілька хвилин.
6. Готовий сік розлити у чисті банки та закатати кришками. Готово!
Раніше OBOZ.UA повідомляв, як приготувати гарбузовий сік з м’якоттю.