MY.UAНовини
Росія має ще більше ослабнути, що відповідає національним інтересам Китаю, який просто її використовує у своїх цілях: інтерв’ю з дипломатом Левченком
Росія має ще більше ослабнути, що відповідає національним інтересам Китаю, який просто її використовує у своїх цілях: інтерв’ю з дипломатом Левченком

Росія має ще більше ослабнути, що відповідає національним інтересам Китаю, який просто її використовує у своїх цілях: інтерв’ю з дипломатом Левченком

Для російського президента Володимира Путіна, який дедалі більш ізольований через війну, яку він розпочав в Україні, це лише другий закордонний візит після оголошення його у розшук Міжнародним кримінальним судом. Тому поїздка до Китаю – важливий момент для створення іміджу лідера, який таки має друзів. Хоча кремлівський диктатор (вже й офіційно. – Ред) все частіше сприймається як молодший партнер, який залежить від прихильності китайського правителя. Для Китаю зустріч на саміті "Один пояс, один шлях" – можливість продемонструвати свій союз та партнерство з Росією на противагу США та інших західних країн.

Кремль все більше залежить від підтримки Пекіна, щоб вистояти у війні, яка нищить російську економіку. Росія на сьогодні повністю залежати від Китаю. Так, експорт із КНР до РФ за 2023 рік зріс відразу на 57%. У вересні цього року на юань припала майже половина всіх міжнародних розрахунків Москви, тоді як у в січні 2022 року – всього 0,4%. Крім того, Китай став найбільшим імпортером енергоресурсів з Росії за досить низькими цінами.

Поки що Росія мало що може зробити з дисбалансом у відносинах. Москва дуже потребує співпраці з Пекіном, щоб утримати свою економіку на плаву та продовжувати війну тому й надалі буде дивитися на Китай, як на свого головного рятівника у сьогоднішніх реаліях.

Своїми думками з приводу зустрічі Путіна та Сі Цзіньпіна, а також ймовірних домовленостей між Росією та Китаєм в ексклюзивному інтерв'ю OBOZ.UA поділився український дипломат, посол України в Хорватії та Боснії і Герцеговині у 2010-2017 роках Олександр Левченко.

– Після піврічної перерви Путін та Сі знову зустрічаються. Здається, для обох цей візит має певний символізм. Для Путіна – можливість показати, що він не в такій вже й ізоляції від світових лідерів. Для – що Росія знаходиться у нього в "глибокій кишені" і може її використовувати для боротьби проти США та Заходу. На ваш погляд, які основні причини візиту Путіна до Китаю. Про що вони можуть домовитися?

– За Володимиром Путіним розписаний ордер на арешт Міжнародним кримінальним судом, тож він для більшості країн світу є небажаною особою в контексті його по приїзду туди, адже органи правосуддя такої країни мають заарештувати. Китай – одна з небагатьох країн куди Путін може поїхати без побоювань можливості його затримання.

В Пекін він прибув не з двостороннім візитом, а як глава російської делегації на третьому саміті "Один пояс, один шлях", в якому взяло участь 23 глав держав та урядів. Звісно, що Путін використає цю нагоду для проведення двосторонніх зустрічей з політичним керівництвом Китаю та розмови тет-а-тет з главою КНР Сі Цзіньпинем. Москву турбують питання можливої військової китайської допомоги та розвитку взаємної торгівлі, оскільки економіка Росії знаходиться під міжнародними санкціями.

– Що Китай може надати Путіну, окрім самого факту, що лідер такої впливової країни загалом із Путіним говорить? Яку підтримку Пекін може надати Москві, зокрема, в контексті війни Росії проти України?

– Офіційний Пекін заперечує, що надає військову підтримку Москві. Китай офіційно проголосив нейтралітет у російсько-українському військовому зіткненні, яке насправді є найбільшою війною після Другої світової, та яку в Москві називають "спеціальною військовою операцією". Саме таку назву використовує і китайська дипломатія. Бо якщо це визнати війною, то Пекін має засудити і покарати того, хто розв’язав війну, а так є простір для маневру у розвитку невійськової співпраці з Кремлем, а також висування якихось мирних ініціатив без засудження агресора.

Китай купує у великій кількості енергоносії у Росії за невисокими цінами, так як Москві мало куди можна продати такі великі обсяги, які раніше купувала Європа. Скажімо європейські покупці брали у Росії 130 млрд. куб. м. газу щорічно. Зараз цьому потихеньку приходить кінець, тож Москва через газогін "Сила Сибіру" пробує постачати КНР 38 млрд. кубів газу щорічно, а крім того 10 млрд. кубів через Далекосхідний трубопровід.

Зараз Москва будує додатково трубопровід "Сила Сибіру-2" з можливістю транспортувати до Китаю додатково ще 50 млрд. кубів газу. Тож Китай із задоволенням бере російський газ за дешевими цінами, постачаючи в Росію товари широкого вжитку. Поки військових постачань не зафіксовано, але цивільні китайські дрони масово закуповуються РФ, яка їх пере налаштовує для військових потреб.

– Незадовго до цієї зустрічі у Китаї було опубліковано карту, на якій російський острів на річці Амур, позначений як китайська територія. Це не спричинило майже ніякої реакції з боку російської сторони. Чи це означає, що Росія у повній залежності від Китаю і нічого не може протиставити на сьогодні. Наскільки РФ сьогодні молодший партнер Китаю.

– Відповідно до Айгунського договору від 1858 р. та Пекінського 1860 років Російська імперія відібрала у Китаю величезні території на Далекому сході поруч з Маньчжурією. Це половина мільйону квадратних кілометрів насильно відібраних у династії Цин. Так що один острів на Амурі у порівнянні з крадіжкою величезних територій майже від Байкалу до Тихого океану є просто дрібницею. До речі, у китайських підручниках історії для шкіл та університетів ця територія називається одвіку китайською.

Не виключено, що з часом Пекін вимагатиме її повернення від Росії. Та поки не зараз. РФ має ще більше ослабнути, що в принципі відповідає національним інтересам Китаю. До речі, на цих територіях в 1917-21 роках існувала Українська Далекосхідна республіка так як більше третини населення усього цього величезного краю складали українці - переселенці з так званого Зеленого клину. Та з приходом більшовиків усе українське тут почало нищитися, а сьогодні вже нічого і не залишилося, хіба що у прізвищах уродженців цього краю.

– Перед самим візитом Путін дав інтерв’ю для китайських ЗМІ. Основний меседж – Захід поганий, вигадав якісь правила і заставляє усіх за ними жити, ми ж з Китаєм проти такого розвитку подій. Здається, саме цей візит підкреслює союз Росії та Китаю проти США та Заходу загалом у таких складний для усього світу час.

– Путіну і офіційній Москві не подобається існуючий міжнародний порядок, так як він заснований на міжнародному праві та повазі до існуючих державних кордонів. Коли Росія стала країною-агресором, що поставила за мету захопити землі сусідніх держав, то їй повага до державного суверенітету інших країн заважає. І справа не в однополярному світі, а в тому, що США не збираються брати участь у бандитському перерозподілі територій інших держав до чого закликає Москва. Кремль живе категоріями кінця 19-го століття – тобто часів існування агресивного імперіалізму , який призів до Першої та Другої світових війн.

Китай за останні десятиліття набрався сил та перетворився у державу з амбіціями до світового лідерства. Москва себе вважала супер державою у радянські часи, але після розпаду СРСР вона не тягне на цю роль. Та у Путіна і його оточення є амбіції повернути військово-політичну велич СРСР проголосивши себе його наступником. Тому Кремль говорить про багато полярний світ, в якому начебто і Москва якийсь полюс, проте всі розуміють, що світ став біполярним, де тільки Вашингтон та Пекін є полюсами.

Китай готовий використовувати Росію, яка позиціонує себе як антизахідна, антиамериканська країна. Та лідери США та ЄС попередили Пекін про небезпеку його зближення з агресивною Москвою, що це принесе тільки конфронтацію з колективним заходом. З економічних причин Пекіну це не вигідно, та з геополітичних, він готовий грати на протиріччях Москви та Вашингтону, щоб тиснути на США, які у свою чергу вважають своїм головним конкурентом не Росію, а Китай.

– Протягом багатьох років Ізраїль проводив доволі тісну зовнішню політику як з Пекіном, і з Москвою. Проте останнім часом обидві країни стали відверто вороже ставитися до Ізраїлю та критикувати його дії у відповідь на атаку ХАМАС. Росія та Китай мають тісні зв'язки з Іраном, який прагне створити коаліцію проти Ізраїлю. Саміт Китай-Росія може вплинути на хід війни Ізраїлю з ХАМАС? Наскільки РФ та Китай можуть прийняти участь у мирних перемовинах?

– Ізраїль традиційно був сферою впливу США, тож Росія і Китай спілкувалися з ним, розуміючи великий вплив на нього Вашингтону. Так як США займають яскраво виражену про ізраїльську позицію, то частково Пекін і особливо Москва зближувалися з ХАМАС для противаги проамериканському Ізраїлю. Нанесення удару по Ізраїлю там вважається одночасно ослабленням США.

Тож Москва і Пекін можуть себе позиціонувати як якісь посередники, проте насправді вони мають відверту про палестинську та при цьому гостру анти американську позицію. Ізраїльський прем’єр не захотів прийняти з візитом українського президента та поспішив зв’язатися з Путіним, думаючи, що той йому допоможе розв’язати проблемні відносини з палестинцями, та на наступний день він отримав мега провокацію з ракетним ударом по лікарні в Газі у чому був звинувачений Ізраїль. До такого ХАМАС сам без підказки Москви не міг би додуматися, тому що терористична діяльність є виразною прикметою сучасної Росії. Ми в Україні щоденно зустрічаємося з актами російського тероризму.

– Здається, Китай на сьогодні влаштовує те, яким чином йде війна в Україні. Доля українців їх не обходить. Росія відчутно у війні не програє і в повній залежності від старшого східного брата. На ваш погляд, що Сі може запропонувати Путіну окрім того, що вже надає?

– Китай не дуже зацікавлений як в перемозі Росії, так і в її поразці. Перемога Москви стане ударом по західним цінностям, які Китай не поділяє, однак зміцнення Росії як країни-сусіда шкодить інтересам Пекіну. Під удар відразу попадуть країни Центральної Азії – колишні радянські республіки, з якими Китай зараз розвиває дуже тісні відносини та гарантує ним, особливо Казахстану збереження територіального суверенітету.

В російській Держдумі вже зареєстрували законопроєкт про відродження СРСР, а точніше необхідність входження колишніх радянських республік до складу Росії. Такі плани російської експансії не зовсім відповідають китайському баченню ситуації. Пекін вирішив, що вже прийшов час взяти Центральну Азію під своє крило, а тут такі войовничі амбіції Кремля. Тому у погляді надання Росії воєнної підтримки Китай буде зважувати багато на чинників та поспішати не буде. Росія поки відверто не програє, проте існує невідворотна тенденція ослаблення російської армії. Але за такого сценарію, бути разом з країною, що програє, не в інтересах Пекіну.

– Останній раз коли Путін відвідав Китай – Росія розпочала війну. Повномасштабне вторгненням до України створило для керівника КНР проблеми. Чи можливі прийняття якихось рішень стосовно війни в Україні цього разу? Наприклад, "заморозка" бойових дій? Здається, китайці не проти такого розвитку подій.

– Не виключено, що Сі знав про агресивні наміри Москви та Путін міг його завірити, що все буде швидко та безкровно. Але Кремль провалився та потрапив і серйозну міжнародну ізоляцію. Москва корисна Китаю, тому він тримає її поруч з собою. У Кремля союзників мало, тож підтримка Пекіна, може бути вирішальною. Та Китай не поспішає. Питання досягнення миру було б інтересом Пекіну, навіть якщо Україна втратить свої території. Та коли Києву вдасться розвінчати такий підлий хід Росії і колективний Захід стане горою за територіальну цілісність України, Китай не буде нагнітати ситуацію і стояти до кінця з Москвою – нема жодного сенсу. Росія тоді має розбиратися сама, без допомоги Пекіну.

– Присутні на китайському форумі представники ЄС під час виступу Путіна демонстративно вийшли з зали. В той же час у Пекіні відбулася тепла зустріч Путіна з прем’єр-міністром Угорщини Орбаном. Кремлю таки вдається роз'єднати Європу у питанні відносин з Росією?

– Путін в ПАРЄ визнаний політиком-диктатором. Його хоче покарати Міжнародний кримінальний суд, тож європейські політики ігнорують главу Кремля. Та у Путіна є вірний товариш – Віктор Орбан, який за надану російську фінансову підтримку готовий вирішувати для Москви будь-які питання в ЄС та НАТО. Про це добре знають в усіх європейських столицях, тож Орбан сприймається як особистий адвокат Путіна. Він провів зустріч з московським диктатором, в угоду свого сюзерена назвав російську агресію проти України "спеціальною військовою операцією". Коли точно Орбан став на 100% людиною Москви сказати складно, але які чинники його до цього спонукали догадатися не важко, так як широко відомо як діє Москва – підкуп, обіцянки, шантаж. Засоби впливу Кремля давно зрозумілі. Тільки далеко не всі купуються на такі трюки Москви, проте угорський прем’єр, здається, купився.

Поділитися
Поділитися сюжетом
Джерело матеріала
Згадувані персони
"Любов переможе": депутатка від "Слуги народу" вийшла заміж за командира підрозділу "Ахіллес"
24tv
2024-05-19T21:03:24Z
Армія РФ просунулася в районах 10 населених пунктів - DeepState
Хвиля
2024-05-20T06:37:29Z
Війна в Україні закінчиться переговорами – секретар РНБО
ГЛАВКОМ NET
2024-05-20T15:27:58Z
РФ сконцентрувала третину боєздатної стратегічної авіації в "Оленьї": що задумав ворог
Фокус
2024-05-19T23:06:25Z
РФ і Китай будуть намагатись заморозити війну: експерт оцінив візит Путіна до КНР
GlavRed
2024-05-20T16:21:33Z
У Пекіні побачили «пропаганду сепаратизму» в інавгураційній промові нового лідера Тайваню
УкраинФорм
2024-05-20T16:16:03Z
"Щуру звернуть голову": розкрито несподіваний сценарій ліквідації Путіна
GlavRed
2024-05-18T18:27:25Z
Хто буде керувати Іраном після загибелі Раїсі і які наслідки це матиме: прогноз
Обозреватель
2024-05-20T08:48:17Z
Джуліані під час святкування ювілею вручили обвинувачення у фальсифікації виборів у США
УкраинФорм
2024-05-19T01:03:35Z
Забудьте про цей податок: які пільги мають пенсіонери
24tv
2024-05-20T14:42:34Z
Стало відомо, чому вершкове масло у Європі можна купити вдвічі дешевше, ніж в Україні
AgroNews
2024-05-18T12:13:23Z
"ПриватБанк" дав пораду українцям: як зняти готівку та переказати гроші, якщо відключили світло
Политека
2024-05-19T15:04:55Z
Після опівночі по всій Україні діятимуть графіки відключень: за яких умов їх застосують
24tv
2024-05-20T16:21:40Z
"Київстар" підняв тарифи: що зміниться для абонентів
Хвиля
2024-05-20T15:33:20Z
В Україні знову відключатимуть світло, а тариф значно зросте: свіжі подробиці
TSN
2024-05-20T16:18:38Z
Кількість місць обмежена: "Укрзалізниція" назвала найпопулярніший поїзд в Україні
Обозреватель
2024-05-20T16:04:07Z
Відключення світла будуть ще довго: експерт назвав найтяжчі місяці для України
TSN
2024-05-20T16:03:09Z
Австрія надасть ще €5 мільйонів на відновлення енергетичної інфраструктури України
УкраинФорм
2024-05-20T15:58:31Z
СБУ та ГУР атакували обʼєкт, який "перевершує Кримський міст": військове зведення від Світана
24tv
2024-05-17T17:03:50Z
Росіяни застосовують "кримську тактику" по Одесі: огляд фронту від Світана
24tv
2024-05-18T17:03:42Z
У Харкові пролунали потужні вибухи
TSN
2024-05-19T09:03:38Z
Подарована княгинею Ольгою та була частиною Чернігівщини: київська Дарниця на початку 1900-х. Фото
Обозреватель
2024-05-19T03:25:54Z
Евакуація українців з "Азовсталі": "Редіс" показав рідкісне фото з перемовин з росіянами
24tv
2024-05-20T16:09:55Z
Війська РФ обстріляли з артилерії Липці на Харківщині, поранений чоловік
УкраинФорм
2024-05-20T16:01:37Z
"Страшний сон для ворогів!" Генштаб показав, як працюють у парі танк Leopard та гармата Rheinmetall
Обозреватель
2024-05-19T12:13:43Z
У Ленінградській області пролунав вибух - горить нафтобаза
УкраинФорм
2024-05-19T02:48:33Z
Росіяни обстріляли Вовчанську громаду: одна людина загинула і п'ятеро поранені
УкраинФорм
2024-05-18T16:43:13Z
Коли закінчиться війна: майор ЗСУ зробив прогноз - Україна перехопить ініціативу
GlavRed
2024-05-19T03:27:27Z
Церковне свято 19 травня: що заборонено робити у другу неділю після Великодня
GlavRed
2024-05-18T08:27:00Z
Статус розшуку в Резерв+: що робити і куди звертатися, щоб швидко виправити дані
Хвиля
2024-05-20T15:37:15Z
Не продати, не переписати, не вивезти: у новому законі про мобілізацію запровадили жорсткі обмеження для власників авто
Telegraf
2024-05-18T11:03:19Z
Пакистан випробував ракету Fatah-II і стверджує, що може обійти будь-яку систему ПРО
InternetUA
2024-05-20T16:22:11Z
У МОН спростували фейк щодо збору даних про учнів 2008 року народження
УкраинФорм
2024-05-20T16:18:56Z
Росіяни зібрали на Кольському півострові велику кількість боєздатних бомбардувальників
TSN
2024-05-19T21:18:41Z
Автомобіль на потреби ЗСУ: юристка пояснила, за яких умов його можуть забрати
ZN UA
2024-05-19T10:48:56Z
Україною шириться повітряна тривога: ворог запустив "Шахеди" одночасно з двох напрямків
Обозреватель
2024-05-19T00:57:42Z
В Україні затримали американського добровольця, якого у США підозрюють у подвійному вбивстві
24tv
2024-05-18T06:22:07Z
Гелікоптер із президентом Ірану на борту зазнав аварії, тривають пошуки – ЗМІ
ZN UA
2024-05-19T21:33:32Z
У Росії горять нафтобази та НПЗ після атаки дронів
TSN
2024-05-19T02:33:12Z
26 тис. росіян залишилися без світла: у Новоросійську горить підстанція
ГЛАВКОМ NET
2024-05-18T11:28:30Z
Судитимуть харків’янина, який поширював інформацію про місця видачі повісток
Украина Криминальная
2024-05-20T15:06:27Z
У РФ підтвердили пошкодження на НПЗ у Краснодарському краї внаслідок дронової атаки
InternetUA
2024-05-20T15:04:21Z
Росіяни випустили по Нікопольському району 23 дрони
УкраинФорм
2024-05-20T16:22:02Z
В Україні оголошена повітряна тривога через зліт МіГ-31К
УкраинФорм
2024-05-20T15:28:39Z
Відомий російський авіаконструктор розбився на саморобному літаку
1News
2024-05-20T15:23:26Z
Усик потрапив у лікарню після перемоги над Ф'юрі: що сталось із абсолютним чемпіоном
24tv
2024-05-19T01:18:21Z
Катерина Усик — жінка, без якої Олександр Усик не може ні дихати, ні перемагати
Фокус
2024-05-19T06:12:30Z
Дідик: Рух має показати все, на що здатний
Football.ua
2024-05-19T05:43:41Z
Син Ф'юрі сфотографувався із Усиком перед битвою за абсолют: несподіване фото
24tv
2024-05-18T18:21:27Z
Бій Усика проти Ф'юрі: реакція українських зірок на перемогу чемпіона
GlavRed
2024-05-20T15:36:33Z
Жіноча збірна України виграла «золото» на Євро-2024 зі стендової стрільби
УкраинФорм
2024-05-20T15:22:30Z
Григорій Козловський - "Рухівці" U-12 та U-13 тріумфували в міжнародному чемпіонаті Interliga
Telegraf
2024-05-20T16:11:43Z
Барклі може перейти в Астон Віллу
Football.ua
2024-05-20T15:40:05Z
У Німеччині знову здійснено напад на українського підлітка
ГЛАВКОМ NET
2024-05-20T15:39:44Z
Навіщо на бічні дзеркала наносять вертикальну смугу: 4 неочевидні плюси
Telegraf
2024-05-20T14:48:50Z
Сімейний спорткар: у Києві помітили рідкісну заряджену Skoda
Фокус
2024-05-20T14:15:06Z
Країна контрастів: у Хмельницькому розкішний спорткар припаркували у канаві біля будинку
Telegraf
2024-05-20T13:48:12Z
Розкрито цікаві подробиці нового кросовера Mazda CX-5 2026
Фокус
2024-05-20T13:42:02Z
Чому з кондиціонера дме гаряче повітря: причини несправності і способи її виправлення
Telegraf
2024-05-20T13:18:54Z
Недорогий Opel із нульовою витратою палива з'явився на українському ринку. Фото
Обозреватель
2024-05-20T12:58:44Z
В Україні розпочинаються продажі електричного мінівена Opel Combo Electric: названо ціни та характеристики
AutoGeek
2024-05-20T12:46:33Z
Мільйонер розбив свій суперкар вартістю $380 тисяч, щоб покарати злодія
Фокус
2024-05-20T12:36:56Z
Знадобляться кожному водію: топ-5 крутих речей з Aliexpress
Telegraf
2024-05-20T12:33:58Z
Чи зможете знайти людину на цій оптичній ілюзії
TSN
2024-05-19T12:03:46Z
Населених планет набагато більше, ніж вважалося раніше: нове дослідження вчених
TSN
2024-05-19T12:03:59Z
Ядерна зброя РФ у космосі — вчені попередили про апокаліпсис у разі вибуху
InternetUA
2024-05-18T08:28:10Z
Застосунок Резерв+ може бути недоступним за кордоном: у Міноборони назвали причину
TSN
2024-05-20T16:18:13Z
Як користуватися інтернетом, коли немає електроенергії: лайфхак для українців
InternetUA
2024-05-20T15:44:27Z
Redmi Pad Pro вийшов на світовий ринок
Portaltele
2024-05-20T16:16:21Z
Астронавти NASA випробовують нетрадиційні скафандри в пустелі Арізони і це виглядає дивно
24tv
2024-05-20T16:09:02Z
Як дізнатися пароль від телефону, якщо ви його забули: експерти назвали найпростіший спосіб
Политека
2024-05-20T16:01:42Z
Нова теорія квантової гравітації може пояснити головну загадку космології
InternetUA
2024-05-20T15:55:19Z
Без пасток та отрути: як назавжди вигнати мурах з дому - 5 найкращих методів
GlavRed
2024-05-20T15:27:54Z
Як правильно – "згУщене" чи "згущЕне молоко": якої поширеної помилки треба уникати
GlavRed
2024-05-19T13:27:56Z
Як виростити гарний урожай помідорів у відкритому ґрунті: головні лайфхаки городників
Политека
2024-05-20T16:22:41Z
Справжня казка: у Вермонті продають чарівний будинок біля Зелених гір
24tv
2024-05-20T16:18:49Z
Навіщо солити унітаз перед приходом гостей: простий лайфхак
Telegraf
2024-05-20T16:18:29Z
Фарширована куряча грудка: виручить, коли немає часу на приготування
Обозреватель
2024-05-20T16:04:51Z
Як відмити до блиску вінілову підлогу: потрібен всього один продукт
Обозреватель
2024-05-20T16:04:02Z
Стануть м'якими і пухнастими: секрет прання банних рушників
24tv
2024-05-20T16:03:47Z
Коли кидати яйця у воду: головний секрет приготування для господинь
GlavRed
2024-05-20T16:03:28Z
Лідія Лі відкрила фанатам страшний секрет: співачка тільки оговтується та продовжує боротьбу
Знай
2024-05-20T16:21:56Z
Вікторія Бекхем замилувала рідкісними фото з батьком і показала, як його привітала з днем народження
TSN
2024-05-20T16:18:40Z
У Києві відбувся гала-концерт з нагоди ювілею багаторічного керівника Ансамблю Вірського
УкраинФорм
2024-05-20T15:52:53Z
37-річна Ірина Сопонару вперше вийшла заміж і показала фото зі свого весілля
TSN
2024-05-20T15:39:52Z
Завжди можна почати спочатку: яким батьком зараз є 80-річний Роберт Де Ніро
24tv
2024-05-20T15:33:50Z
Світло та єдність у темні часи: Макс Барських виступив з надихаючим шоу «Зорепад. На біс»
Вива
2024-05-20T15:33:43Z
"Маріуполь: 86 днів оборони": в Києві відкрилася виставка присвячена другим роковинам полону
24tv
2024-05-20T15:18:59Z
85-річчя у Палаці «Україна». Хто прийшов вітати легендарного керівника Ансамблю Вірського
ГЛАВКОМ NET
2024-05-20T15:18:32Z
Сильвестр Сталлоне у 27 річницю шлюбу з дружиною показав фото з їхнього весілля
TSN
2024-05-20T15:03:26Z
Не лише гарне ліжко: головні секрети якісного сну
Обозреватель
2024-05-20T16:04:25Z
Кожне поранення обличчя – індивідуальне: як хірурги працюють з травмами війни
24tv
2024-05-20T15:33:41Z
Додають віку і псують шкіру: найгрубіші помилки у макіяжі
Обозреватель
2024-05-20T15:32:05Z
За тиждень Медзакупівлі доправили у регіони ліків на ₴115 мільйонів
УкраинФорм
2024-05-20T14:48:23Z
5 продуктів, які можуть допомогти покращити сон
Обозреватель
2024-05-20T14:37:14Z
Шашличок з кабачка: рецепт розкішної закуски, яку захочеться всім
Политека
2024-05-20T14:19:15Z
Дізнайтеся, щоб не наробити собі шкоди: скільки яєць можна їсти на день
24tv
2024-05-20T14:06:59Z
Шоколад та серце: як солодощі можуть покращити здоровʼя
Обозреватель
2024-05-20T14:04:30Z
До кінця року 50 центрів «первинки» у селах обладнають сонячними панелями - Кузін
УкраинФорм
2024-05-20T13:58:16Z