Проста, бюджетна, але дуже ситна та смачна страва
Картопля – важливий інгредієнт багатьох страв на нашій кухні. Ми додаємо його в супи, готуємо запіканки, робимо пюрешку і картопля фрі, запікаємо в духовці.
Shuba пропонує скуштувати польську страву з картоплі – бабку, по суті – запіканку. Вона напрочуд смачна, ситна, а інгредієнти не вимагають від вас якихось надзвичайних витрат. До того ж у страву за бажанням можна додавати гриби та сир – так бабця стане ще смачнішою.
Як приготувати польську бабку з картоплі
Інгредієнти на 4 порції:
- картопля — 1 кг;
- ковбаски для смаження з сиром — 400 г;
- свиняча грудинка — 150 г;
- цибуля — 2 шт.;
- кмин, насіння — 1 ч. л.;
- сіль, перець чорний мелений — до свого смаку.
Спосіб приготування:
- Ковбаски та грудинку підморозьте протягом півгодини до приготування. Потім ковбаски наріжте кружальцями завтовшки 1 сантиметр, грудинку — середні кубики.
- Грудинку покладіть на сковороду і середньому вогні витопіть жир. Більшу частину злийте в миску.
- До грудинки додайте ковбаски та нарізану цибулю. Обсмажте, через 5 хвилин зніміть з вогню і додайте кмин.
- Очищену картоплю натріть на дрібній тертці, додайте витоплене сало, посоліть і поперчіть.
- Керамічну форму змастіть олією, додайте половину картопляної маси та зверху викладіть ковбаски з грудинкою та цибулею. Зверху накрийте картопляною масою, що залишилася. Бабку Відправте в розігріту до 200 ° C духовку на 50 хвилин, випікайте до рум’яної скоринки.
Рекомендуємо також приготувати смажену картоплю з ковбасками по-італійськи за рецептом "Телеграфа". Ви отримаєте справжнє задоволення.
Теги за темою
ПольщаПоділитися сюжетом
Джерело матеріала