MY.UAНовини
Як та чим посилюють "залізний купол" над Києвом і і чи буде цього року головна ялинка: інтерв’ю з керівником КМВА Сергієм Попком
Як та чим посилюють "залізний купол" над Києвом і і чи буде цього року головна ялинка: інтерв’ю з керівником КМВА Сергієм Попком

Як та чим посилюють "залізний купол" над Києвом і і чи буде цього року головна ялинка: інтерв’ю з керівником КМВА Сергієм Попком

За словами Сергія Попка, навколо Києва створено декілька рубежів оборони протяжністю близько тисячі кілометрів.

Київпереживає другу складну осінь в умовах війни. Рік тому (21жовтня) Київську міську військову адміністрацію очолив Сергій Попко, саме у розпал масованих ракетних ударів ворога по Києву. Керівник КМВА розповів сайту ТСН.ua, про найскладніші моменти роботи в умовах війни, як місто готується до можливих ракетних ударів зараз, яка ситуація з укриттями та обороною міста у разі повторного наступу окупантів на Київ.

Ви вже рік на посаді керівника КМВА. Яким видався для Вас особисто цей рік війни? З якими найважчими викликами доводилося зіштовхнутися?

Минулі 12 місяців були складними. Для всіх, не тільки для мене особисто. Для Сил Оброни, для влади, для цивільних. За цей рік ми зіштовхнулися з новими викликами, які жодна країна, ніколи в історії не мала.

Таких атак не зазнавало жодне місто у світі

Якщо говорити окремо про Київ — то це, в першу чергу, масовані повітряні атаки та їхні наслідки. Столиця пережила безпрецедентну кількість ударів дронами та крилатими, балістичними, аеробалістичними ракетами. Ворог постійно шукав нові тактичні прийоми: наносив удари з різних напрямків, запускав ракети і БпЛА "Shahed" групами і хвилями, застосовував комбіновані атаки одночасно дронами і ракетами різних типів. Такої кількості масованих нальотів із застосуванням такого сучасного і потужного озброєння не знало жодне місто в історії воєн.

Рашисти робили все можливе аби знищити якомога більше цивільного населення — як прямими влучаннями в будинки, так і шляхом гуманітарної катастрофи — позбавити киян води, світла, тепла. Не дивлячись на справжню повітряну навалу на столицю, сили і засоби протиповітряної оборони Повітряних Сил (зенітно-ракетні комплекси, винищувальна авіація) мобільні вогневі групи Сухопутних військ та інших складових Сил Оборони знищили переважну більшість цілей. 

На жаль, збити усі нереально. Не існує поки таких систем. Навіть такий розпіарений "Залізний купол" в Ізраїлі, як ми бачимо, не може на 100% захистити свою територію від ракетних ударів. Так, у нас теж були "прильоти". І їхні наслідки були дуже болючими. Практично 63% енергетичних потужностей міста було пошкоджено. Київ був змушений перейти на аварійний режим подачі електроенергії. Годинами кияни сиділи без світла, інколи без води. Діти не ходили в школи і садочки. Припинив рух електротранспорт, навіть метро доводилося зупинити на тривалий час. Виникли проблеми із зв’язком. На вулицях не було світла. Економили енергію на чому тільки могли аби давати хоч і по графіках, але давати людям.

Титанічним зусиллями енергетиків, комунальників, аварійних бригад, ДСНС, військових тощо вдалося уникнути тотального блекату столиці. Так, по графіку, але люди були із світлом, водою, а в батареях було тепло. Хоча ми були готові і до гірших сценаріїв. Зокрема вдалося оперативно, по всьому місту розгорнути "Пункти Незламності". Закупили генератори для найголовніших соціальних об’єктів та об’єктів критичної інфраструктури,  зокрема лікарень, шпиталів, пологових будинків тощо. Складно було, але вважаю, що виклик тієї зими ми подолали. 

Перший у світі фізичний захист енергооб’єктів

Минулої осені ваше призначення співпало з масованими ракетними ударами по Києву. Як місто готується до можливих ударів ворога по енергетичній інфраструктурі міста цієї осені?

Так, всі розуміють, що ворог лише тимчасово залишав Київ у спокої. Столиця України була, є і буде однією з пріоритетних цілей агресора. Тому варто бути готовими до будь-яких сценаріїв. Зокрема, я розумію, що тема ймовірних нових ударів по енергетичному сектору міста неабияк хвилює киян.

Як я вже казав, минулої зими ворог пошкодив дві третини енергетичних потужностей міста. Весь теплий період цього року енергетики, комунальники, будівельники працювали над відновленням та захистом об’єктів. Минула зима принесла нам окрім лиха й досвід. Тисячі спеціалістів працювали 24/7, щоб підготувати понівечену енергосистему до нинішнього опалювального сезону. 

Як зазначає "Укренерго", магістральні мережі готові передавати зимові збільшені обсяги електроенергії. Були вибудувані споруди фізичного захисту енергообʼєктів (вперше у світі). Підготовлені схеми резервного живлення та варіанти подолання можливих наслідків (також вперше в світі). Крім того Київ отримав суттєву допомогу від закордонних партнерів. Енергетичне обладнання, трубопроводи тепломереж, генератори нам надали USAID, генератори для артезіанських свердловин забезпечили UNICEF.

Колосальну допомогу Київ продовжує отримувати від міст побратимів - Праги, Парижу, Мюнхену, Риги, Будапешту, Барселони, Гамбургу, Оденсе, Тампере. Пророблено багато роботи. Але наша найголовніша сила не в обладнанні, а в єдності. Лише консолідація зусиль вcix — ЗСУ в особі сил протиповітряної оборони, влади, енергетиків, комунальних служб та кожного киянина допоможе зруйнувати наміри ворога цієї зими! 

Оборона Києва: загроза не зникла

Наскільки зараз посилена оборона Києва у випадку повторного наступу ворога? І чи можлива така загроза з північного напрямку?

Війна триває. І триває вона на всій території України. Не тільки на лінії боєзіткнення. Досвід початку повномасштабного вторгнення довів, що небезпека може виникнути з будь-якого напряму. І, зокрема, з північного. Розвідка уважно слідкує за силами і засобами противника. 

Зокрема, ми знаємо, що в республіці Білорусь відбувається черговий етап перевірки бойової готовності їхніх збройних сил. Крім того, ворог тримає в прилеглих до кордону областях контингент військ аби завадити нам перекидати наші сили на фронт - на південь та схід.

Крім того, противник активно зводить інженерні та мінні загородження. Проте ударних угрупувань, які б несли зараз загрозу повторного наступу рашистів з півночі розвідка не фіксує. Але це не привід розслаблятися. Тому, відповідно, на певних напрямках ми підсилюємо пильність наших прикордонних нарядів.

Також утримуємо у готовності до адекватного реагування необхідні сили та засоби, яких станом на зараз достатньо для виконання цих завдань. Також ми постійно вдосконалюємо нашу оборону з північного напрямку. Тому угрупування сил і засобів оборони міста Києва у взаємодії з Київською міською військовою адміністрацією, систематично проводить тренування щодо підготовки та ведення можливої оборонної операції в умовах наступу противника на столицю.

Навколо Києва створено декілька рубежів оборони протяжністю близько тисячі кілометрів. А перший рубіж Києва знаходиться досить далеко від столиці. Побудовані надійні системи вогневого ураження противника; інженерних загороджень всіх типів; протиповітряної та протитанкової оборони; всебічного забезпечення тощо. Крім того, ми безперервно удосконалюємо системи управління угрупованням, організацію ефективної взаємодії з органами виконавчої влади в Києві. Також виконуються певні заходи щодо забезпечення громадського порядку та захисту цивільного населення. Все це сплановано і проводиться систематично. 

Я думаю, через певний час, ми зможемо запросити журналістів відвідати один з новозбудованих ротних опорних пунктів. Поки не буду розкривати усі секрети. Але можу запевнити – буде цікаво, є на що подивитися аби потім переконливо донести киянам інформацію про надійність та ефективність оборонних споруд навколо столиці.

Як посилюють "залізний купол" над Києвом 

Чи вдалося додатково посилити засоби ППО в Києві? Чи можемо вже говорити про створення "залізного куполу" нам містом?

Вся Україна, не тільки Київ потребує більше засобів протиповітряної оборони. Завдяки активним зусиллям президента та дипломатичного корпусу у перемовинах з нашими західними партнерами, ми отримуємо нові системи ППО. І продовжуємо робимо все аби отримати ще більше перед зимою.

Зокрема під час нещодавнього візиту Володимира Зеленського до Сполучених Штатів була досягнута домовленість спільно виробляти систем ППО на території України. За прогнозами, перші результати очікуються вже до кінця 2023 року

Зараз навколо столиці побудована багаторівнева система протиповітряної оборони. Вона складається із мобільних вогневих груп, зенітно-ракетних комплексів різної дальності. На озброєні мобільних груп стоять: ЗРК -"Оса", "Avenger"; ПЗРК - "Piorun", "Ігла", "Стріла", "Stinger", "Martlet", RBS -70; ЗСАУ "Gepard", ЗСУ "Шилка", ЗУ-23 тощо. 

Із зенітно-ракетних комплексів: С-300, "Бук ", С-125, "NASAMS", "IRIS-T", "Crotale", "Patriot". Ми систематично і сплановано підвищуємо ефективність ППО Києва. Зокрема, збільшуємо кількість мобільних вогневих груп, які захищають небо у складі сил ППО. Також ведеться робота із удосконалення їхнього технічного оснащення. 

Але вкотре звертаюся до киян: пам’ятайте, жодна протиповітряна оборона у світі не гарантує завжди 100% безпеки, навіть "Залізний купол" в Ізраїлі. Повітряні тривоги лунають коли загрожує реальна небезпека. Тому всі повинні бути відповідальними за своє життя і життя та здоров’я своїх рідних і близьких. Закликаю усіх мешканців столиці, бізнес – кожен з вас, власним прикладом, настановами повинен мотивувати людей перебувати в укриттях.

Непридатні укриття прибрали з мапи Києва

Яка ситуація з укриттями у Києві. Чи стало їх більше? І чи покращилися умови перебування в них?

Робота щодо об’єктів Фонду захисних споруд Києва ведеться постійно. Була проведена інспекція наявних укриттів та сховищ, яка дозволила зрозуміти об’єктивну ситуацію із захисними спорудами в столиці. Непридатні об’єкти зняли з обліку і вилучили з мапи укриттів Києва. Таких було приблизно тисячу. Це укриття різних форми власності, які за технічними або іншими причинами не можуть використовуватися населенням.

Щоденно триває системна робота щодо приведення в належний стан наявних укриттів, і забезпечення цілодобового та безперешкодного доступу до них для цивільного населення. Продовжується їх доукомплектування усім необхідним: засоби пожежогасіння, аптечки, вода, місця для сидіння та інше. Щоби люди під час повітряних тривог відчували себе безпечно і комфортно.

Крім того, ми вживаємо заходи щодо нарощування фонду захисних споруд. В місті Києві здійснено обстеження приміщень підземного простору для використання їх як укриттів. За підсумками роботи, комісіями РДА визначено майже 700 споруд, які рекомендовані як найпростіші укриття. Завдяки ним ми можемо значно збільшити кількість місць, бо ці укриття мають значні площі і здатні прийняти суттєву кількість людей. На сьогоднішній день у Фонді захисних споруд обліковується майже чотири з половиною тисячі об’єктів цивільного захисту.

Але робота не зупиняється. Ми постійно ведемо перемовини з великим і середнім бізнесом, щодо можливого використання їхнього підземного простору (наприклад, підземних паркінгів) як найпростіших укриттів.

Де рятуватись на випадок блекауту

За прогнозами енергетиків, у разі ракетнх атак ворога, місто може залишатися без світла та тепла на 7 годин. Чи готові знову розгорнути "Пункти незламності" у Києві та яка їх кількість?

В Києві і зараз продовжують функціонувати десь 20 "Пунктів незламності". Ще майже 500 перебувають в режимі готовності. В разі потреби ми можемо оперативно наростити їхню кількість до показників минулого сезону. Тоді, нагадаю, в столиці було відкрито понад 1000 "Пунктів незламності". На повну потужність вони запрацюють лише у разі блекауту. Нагадаю, що ці об’єкти мають забезпечувати мешканців теплом, водою, світлом, інтернетом, місцями для відпочинку. 

Важливо розрізняти – пункти незламності і місця обігріву. Пункти незламності розміщуються в будівлях комунальної, державної власності чи в мобільних пунктах ДСНС. Пункти обігріву можуть розміщуватися в інших громадських місцях – супермаркети, АЗС, ресторани тощо. Якщо виникнуть критичні ситуації із електропостачанням, то під час стабілізаційних відключень ми просимо не навантажувати "Пункти незламності" без крайньої потреби. 

Ми просимо киян заздалегідь дізнатися розташування найближчого "Пункту незламності". Мапу можна подивитись на сайті nezlamnist.gov.ua. (вже з’явилася інтерактивна карта у застосунку "Дія"). 

Допомоги забагато не буває

Під стінами київської мерії від вересня проводяться мітинги щодо припинення фінансування мирних потреб, люди наголошують на спрямуванні усіх коштів на потреби ЗСУ. Як ви ставитеся до таких заходів, чи достатньо місто допомагає армії?

Перемога у цій війни має бути головною метою кожного українця. Без перемоги у нас не буде майбутнього. І тому кожен на своєму місці має щоденно робити все можливе аби наближати нашу Перемогу. Київ постійно підтримує Збройні Сили України. За наявними даними, від початку повномасштабного вторгнення місто спрямувало понад 4,6 млрд грн. на підтримку захисників. 

На цей рік Київрада передбачила на підтримку військових 5 млрд грн. Звісно, багато допомоги не буває. Потрібно шукати усі можливості, аби підтримувати Збройні Сили. Тому, думаю, місцеві депутати повинні робити усе можливе аби приділяти максимальну увагу захисникам та захисницям, допомозі армії і таким чином наближати нашу спільну перемогу.

Кияни вперто голосують за петиції про відміну заборони роботи міського наземного транспорту під час повітряної тривоги. Чому КМВА та КМДА не підтримують ці петиції?

Рада оборони Києва розглянула звернення Постійної комісії з питань транспорту, зв’язку та реклами Київської міської ради щодо електронної петиції про "Відновлення руху наземного транспорту під час повітряних тривог (автобус, трамвай, тролейбус)". Після обговорень, було ухвалено рішення подовжити заборону руху громадського транспорту під час повітряних тривог. Як і раніше – транспорт буде довозити пасажирів до найближчого укриття, перевезення людей плановими маршрутами під час тривог заборонено. Таке рішення обумовлене заходами безпеки. Виключно ними.

Головна ялинка країни має стояти у Києві

Чи буде встановлена цього року головна новорічна ялика країни у Києві на Софійській площі? Чи розглядалося вже це питання?

Багато років поспіль на Софійській площі стоїть новорічна ялинка. Минулого року вона теж була. Попри усе – війну, обстріли, відключення світла. Традиції треба берегти. Звісно, якщо не буде форс-мажорів і нових обставин, то, на мою думку, ялинка має стояти. Але до будь-яких рішень потрібно завжди підходити із холодною головою. Тому давайте дочекаємося з чим ми підійдемо до зими.

Раніше сайт ТСН.ua розповідав, що зима буде складною: Кличко закликає мешканців Києва підготуватися до можливих екстремальних ситуацій.

"Зірковий удар" і бажання помсти: військовий експерт пояснив атаку Путіна на Київ

Модель українського "залізного куполу": що допоможе ефективно збивати дрони і чому не вийде як в Ізраїлі

Тривога в Києві не лунала понад 10 днів: Жданов розповів, що могла задумати Росія

Поділитися
Поділитися сюжетом
Джерело матеріала
Згадувані персони
США волнует не наш план победы, а как выглядит поражение России
ГЛАВКОМ NET
2024-09-26T17:15:07Z
Против РФ сыграл придуманный ею миф. Почему враг недооценил наступление на Курщину
Comments UA
2024-09-26T17:42:31Z
Украины больше нет: Трамп шокировал новым заявлением о войне
Comments UA
2024-09-26T07:31:07Z
"Война станет глубже и тяжелее в 2025-2026 годах": неутешительный прогноз Британии
GlavRed
2024-09-22T17:30:30Z
Правящая партия Грузии использовала на предвыборных плакатах фото разрушенных городов Украины
Апостроф
2024-09-26T20:51:43Z
Таролог объяснил, когда и при каких условиях возможно окончание войны с рф: «Карта цикличности говорит, что…»
Знай
2024-09-26T20:21:19Z
Спикер Палаты представителей требует увольнения посла Украины в США
ZN UA
2024-09-25T20:22:50Z
В США объяснили, почему Китай боится поражения Путина
Хвиля
2024-09-22T00:00:17Z
NYT: Фейковый Кулеба звонил сенатору США и спрашивал о дальнобойных ударах по России
Европейская правда
2024-09-26T11:18:39Z
У известной русской певицы внезапно скончался молодой сын
Comments UA
2024-09-20T20:57:31Z
Народная артистка Украины спела в церкви в российской Судже
Апостроф
2024-09-20T15:30:58Z
Российская певица после развода рассказала правду о своем "идеальном браке"
Comments UA
2024-09-24T19:36:35Z
Стендап-комик Стенюк извинился за шутку о мусульманах
Апостроф
2024-09-26T10:26:07Z
Ана де Армас избивает мужиков и встречает Киану Ризву в трейлере фильма "Балерина" во вселенной "Джона Уика"
GameMag
2024-09-26T20:52:30Z
Проще победить Лавового монстра: Новый трейлер мультфильма "Моана 2"
GameMag
2024-09-26T19:13:11Z
Катастрофически тяжело: вдова Виталия Билоножко рассказала о жизни после смерти мужа/Они прожили вместе более 40 лет
Апостроф
2024-09-23T14:15:10Z
«Новый сезон-2024»: самые стильные образы российских звезд на фестивале
Marie Claire
2024-09-16T15:25:02Z
Звезда "Лиги смеха" Розовый высмеял окупантов, которые внесли его в российский аналог "Миротворца"
TSN
2024-09-13T09:39:17Z
В Польше объяснили, почему задержали Усика и надели наручники
Известия Киев
2024-09-18T18:15:47Z
"Моя королева": Александр Усик поздравил жену с годовщиной свадьбы
Фокус
2024-09-25T12:15:54Z
Жена голкипера сборной Украины показал себя в откровенном бикини и "разорвала" Instagram. Фото
Обозреватель
2024-09-15T14:01:03Z
УЕФА признал судейскую ошибку, которая повлияла на определение победителя Евро-2024
ZN UA
2024-09-23T15:19:34Z
Ліга Європи. Тоттенгем розгромив Карабах, Аякс — Бешикташ, результативна нічия Айнтрахта і Вікторії та інші матчі
Football.ua
2024-09-26T21:33:12Z
Кубок Італії: Наполі розгромив Палермо, Монца пройшла Брешію
Football.ua
2024-09-26T21:23:19Z
Усик прокомментировал свое задержание в Польше
Comments UA
2024-09-18T04:12:16Z
Александра Усика арестовали в аэропорту Кракова
UAToday
2024-09-18T03:24:18Z
Российские дроны "взорвали" дачу Ломаченко под Одессой. Фото
Обозреватель
2024-09-14T16:19:39Z
Улицы Степана Бандеры и полка «Азов»: в Харькове требуют новых переименований
Comments UA
2024-09-23T14:06:55Z
Митинги против ВСУ в Покровской громаде: правда ли это
Comments UA
2024-09-23T15:30:29Z
Появились фото с места попадания в Харькове
Корреспондент
2024-09-21T23:18:54Z
"Город еще не захвачен": в Угледар пытаются прорваться российские ДРГ, — ОВА
Фокус
2024-09-25T15:27:55Z
РФ готовится к наступлению на Запорожье: враг накапливает технику и штурмовиков
Comments UA
2024-09-26T21:36:47Z
Повлияет на поддержку ВСУ и консенсус: какими будут последствия зимы без света, — WP
Фокус
2024-09-26T21:06:24Z
Украина привела доказательства причастности России к удару по миссии Красного Креста
Апостроф
2024-09-21T12:09:31Z
Стерненко показал документы относительно российского гражданства Труханова
Апостроф
2024-09-17T17:03:42Z
Синоптики дали прогноз погоды на сегодня 21 сентября в Украине
UAToday
2024-09-21T06:54:10Z
Пожиратели энергии: 4 популярных продукта, которые отнимают у организма много сил
Фокус
2024-09-18T16:15:38Z
В каком возрасте на теле увеличивается количество родинок
Comments UA
2024-09-23T08:51:01Z
Повышают уровень коллагена: 3 вида чая для молодой и сияющей кожи
Фокус
2024-09-26T19:21:24Z
Психосоматика лишнего веса: 6 причин, когда дело вовсе не в еде
Фокус
2024-09-26T18:36:26Z
Стать жаворонком: 7 преимуществ раннего подъема для здоровья
Фокус
2024-09-26T17:12:51Z
Стресс из-за войны: топ рекомендаций психолога, как не сойти с ума и сохранить здоровье
TSN
2024-09-26T17:09:42Z
Косметологи останутся без денег: как подтянуть лицо без процедур, вам поможет ложка
Знай
2024-09-26T16:51:47Z
Проснуться легко и быстро поможет правильная мелодия будильника: какую выбрать
Comments UA
2024-09-26T15:36:35Z
Топ напитков, которые придают бодрости и концентрации больше, чем кофе
Comments UA
2024-09-26T14:51:39Z
Зачем нужно готовить из капусты 25 сентября и как защитить себя от порчи: приметы, обряды и запреты на Сергея
Знай
2024-09-25T02:03:35Z
Китай впервые вывел в море все свои авианосцы – СМИ
Корреспондент
2024-09-25T02:15:37Z
Умеров рассказал, как возросли темпы мобилизации в Украине
Хвиля
2024-09-23T17:30:59Z
Прогноз ужасает: в ООН рассказали, сколько лет может уйти на полное разминирование Украины
Comments UA
2024-09-21T12:21:23Z
В ФРГ истекает льготный период регистрации авто для украинских беженцев
Корреспондент
2024-09-26T21:30:40Z
Разговаривает и узнает людей: морпех, потерявший в плену дар речи, идет на поправку
Фокус
2024-09-26T21:00:48Z
Не дадим России нас обойти: Умеров рассказал о производстве дронов в 2025 году
ZN UA
2024-09-22T00:36:02Z
В Умани ввели особый режим на въезд
Корреспондент
2024-09-23T16:13:13Z
США объявили новый пакет военной помощи Украине: что в него вошло
ZN UA
2024-09-26T07:49:58Z
В чем встречать Новый 2025 год Зеленой Деревянной Змеи: рекомендации по знакам Зодиака
Marie Claire
2024-09-26T18:00:52Z
Вкусное, мягкое и нежное: рецепт идеального теста для пельменей
Политека
2024-09-20T15:33:42Z
Секреты приготовления классической солянки: подробная инструкция
Comments UA
2024-09-13T08:18:52Z
Котик забатонился: что значит, если пушистик лежит в позе буханочки и стоит ли нервничать из-за этого
Знай
2024-09-20T04:51:57Z
Лунный гороскоп на 27 сентября, пятница
Marie Claire
2024-09-26T21:07:31Z
Паста с лососем от Джейми Оливера: ресторанное блюдо для тех, кто мечтает о быстром и вкусном ужине
Marie Claire
2024-09-26T16:30:24Z
Как отсутствие отца в детстве влияет на мужчину: 7 последствий
Marie Claire
2024-09-20T07:01:59Z
Гуляш, которые тает во рту: рецепт сытного блюда
Фокус
2024-09-19T17:21:37Z
Лунный гороскоп на 22 сентября, воскресенье
Marie Claire
2024-09-21T22:46:59Z
В Киеве похитили и пытали гражданина Турции
Апостроф
2024-09-26T17:12:43Z
В Южно-Африканской республике выпало рекордное количество снега - на дорогах коллапс
ZN UA
2024-09-21T23:07:15Z
Пытался убить владельца овощной базы: в Киеве суд вынес приговор фигуранту резонансного дела. Фото
Обозреватель
2024-09-18T17:30:46Z
В Киеве задержан агент ФСБ, который шпионил за Силами обороны
ГЛАВКОМ NET
2024-09-26T20:21:23Z
Винтовки, патроны, гранаты: у границы с Польшей обнаружен тайник ржавого оружия. ФОТО
Новости Украины
2024-09-26T19:36:55Z
В России троих подростков обвинили в сотрудничестве с СБУ
Корреспондент
2024-09-26T19:18:30Z
Мошенник под Киевом обманул граждан на 150 тыс. грн: полиция раскрыла схему
Апостроф
2024-09-26T18:48:52Z
В Хмельницком от лихорадки Западного Нила умерла 60-летняя женщина: что известно
Фокус
2024-09-26T17:12:07Z
Банкомат съел деньги, но не выдал наличные: студента оставили без последней копейки
Знай
2024-09-26T16:06:00Z
Украинским водителям придется заплатить более 50 тысяч гривен: за какое нарушение грозит жесткое наказание
Обозреватель
2024-09-15T16:21:46Z
Паркинг с суперкарами: в Киеве на стоянке супермаркета заметили эксклюзивные авто
Фокус
2024-09-25T07:21:56Z
Ford снова будет производить авомобили в Индии
Корреспондент
2024-09-14T03:36:24Z
На аукцион выставили заброшенную коллекцию культовых американских спорткаров
Фокус
2024-09-17T16:42:11Z
Беженцам нужно немедленно перерегистрировать авто: с 1 октября задействует новый запрет
Знай
2024-09-26T18:21:57Z
Двигатель от BMW, а на вид - Land Rover: в Киеве засветился легендарный британский внедорожник
Знай
2024-09-26T17:51:54Z
200 км за 5 минут: General Motors готовят батарею для электрокаров со сверхбыстрой зарядкой
Фокус
2024-09-26T14:21:26Z
Автомобильный бум: м потратили более 10 млрд грн на новые автомобили за месяц
Comments UA
2024-09-26T11:18:23Z
Новый российский электрокар на базе старого "Логана" оказался дороже Tesla
Фокус
2024-09-26T10:00:09Z
У украинцев хотят отобрать льготы, придумали новую причину: появился законопроект
Политека
2024-09-26T18:04:35Z
Цена выросла: сколько стоит лук в Украине
ZN UA
2024-09-21T06:03:53Z
Литва демонтирует целую ТЭЦ, чтобы передать ее Украине – фон дер Ляен
ГЛАВКОМ NET
2024-09-21T06:06:14Z
Нефтяные доходы РФ упали до минимума за восемь месяцев
Корреспондент
2024-09-24T17:12:58Z
Пенсионный фонд в сентябре сократил выплаты украинцам
ГЛАВКОМ NET
2024-09-26T18:30:44Z
ПФУ накопил астрономический долг по пенсиям чернобыльцев: названа сумма
Хвиля
2024-09-26T18:21:50Z
Одна из стран ЕС легализовала производство самогона, есть интересный нюанс
ГЛАВКОМ NET
2024-09-13T18:30:54Z
Во вторник отключать свет по графикам не будут, но электричество нужно экономить, - ДТЭК
Комсомольская правда
2024-09-16T15:16:51Z
Украина не обращает внимания на Россию и кормит страны по всему миру: Зеленский рассказал, как работает морской зерновой коридор
Обозреватель
2024-09-18T17:41:10Z
Умные часы Apple: инновации на вашем запястье
Espreso
2024-09-20T14:17:54Z
Хоррор Retrieval получит поддержку PlayStation 5 Pro — первый взгляд на версию игры для мощной консоли
GameMag
2024-09-19T03:02:11Z
Появилось изображение коробки PlayStation 5 Pro — без упоминания поддержки 8K
GameMag
2024-09-19T01:32:18Z
Horizon Zero Dawn для PlayStation 4 подорожала в два раза после анонса ремастера
GameMag
2024-09-26T21:01:44Z
На МКС произошла смена командования: астронавт NASA заменила россиянина
TSN
2024-09-26T20:51:36Z
В России открылись предзаказы на PS5 Pro — «М.Видео-Эльдорадо» продаёт консоль за 130 тысяч рублей
GameMag
2024-09-26T20:46:16Z
В Gran Saga с 11 по 14 октября пройдет закрытый бета-тест — для участников приготовили особую награду
GameMag
2024-09-26T20:37:18Z
Приятный подарок подписчикам расширенных PS Plus — Sony добавила в каталог The Last of Us Part I для PlayStation 5
GameMag
2024-09-26T19:01:09Z
Ученые нашли похожую на Землю планету, но есть нюанс
ZN UA
2024-09-26T18:57:11Z