/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2Fd22939142e5c6b51a05cdad6b845867c.jpg)
Тертий пиріг по-новому: що додати до десерту для яскравого та незвичного смаку
Ідеальний пиріг, який зможе приготувати кожна господиня – тертий, основа якого – пісочне тісто. Для начинки можна використовувати ягоди, горіхи та фрукти.
Кулінарка Анастасія поділилася в Instagram рецептом ароматного яблучно-грушевого пирога, який буде дуже ніжним та вдалим.
Інгредієнти:
- Жовтки – 6 шт.
- Цукор – 150 г
- Вершкове масло (кімнатної температури) – 150 г
- Молоко – 3 ст. л.
- Розпушувач – 10 г
- Борошно – 500 г
Начинка:
- Яблука – 1,5 кг
- Груша – 1-2 шт.
- Сік половини лимона
- Цукор – 100 г
- Білки – щонайменше 6, краще 9 шт.
Спосіб приготування:
1. Жовтки збийте із цукром. Білки ставимо у холодильник. Додайте розм'якшене масло та молоко. Поступово додайте борошно| і розпушувач і замісіть руками до моменту поки тісто не стане еластичним і не прилипатиме до рук. Третину тіста перекладіть у морозилку, а основну частину – в холодильник хвилин на 15 хвилин.
2. Начинка: яблука помийте, почистіть від шкірки та серцевини, натріть на тертку. Грушу почистіть і наріжте маленькими кубиками. Викладіть все на сковороду, додайте сік лимона та цукор. Тушкуйте на невеликому вогні до того моменту, поки рідина не випарується.
3. Білки збийте до піків.
4. Деко змастіть вершковим маслом і посипте трохи борошном. Розкачайте тісто по периметру, викладіть зверху начинку. Натріть половину тіста із морозилки, зверху викладіть білки, зверху терте тісто із морозилки.
5. Випікайте пиріг 45 хвилин при 170 С.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Пісний пиріг з вишнями
- Заливний пиріг із грушами
- Яблучний пиріг на кефірі з манкою