Українські магазини та ринки оновили ціни на свинину та сало.
Так, у другій половині жовтня спостерігається зростання цін на деякі види м'яса в Україні.
Як стало відомо з даних порталу Мінфін, в Україні загалом почали знижуватись ціни на деякі види свинини.
Однак у жовтні подорожчала лише свиняча грудинка, до 178,86 грн/кг.
Але все ж таки в Україні свиняча лопатка подешевшала з 191,32 грн/кг до 186,80 грн/кг.
Вартість свинячого ошийка знизилася з 254,22 грн/кг до 247,96 грн/кг.
Знижується ціна шашлику з 214,16 грн/кг до 207,58 грн/кг.
Цінник на свинячі ребра на тому самому рівні, а саме 182,96 грн/кг.
Свиняча грудинка стала найдорожчою на кілька копійок, до 178,86 грн/кг.
Домашнє сало у жовтні не стало відчутно дорожчим – 254,00 грн/кг.
Солоне сало подорожчало з 275,29 грн/кг до 278,80 грн/кг.
Крім того, експерти кажуть , що зростання цін на основні види м'яса в Україні фіксують через скорочення поголів'я худоби через війну та за рахунок окупації деяких територій.
Також зростають витрати на логістику, паливо, а також корми та електроенергію.
Фермери закладають вартість ризику девальвації гривні після того, як НБУ відпустив курс.
Вчені ІАЕ дали прогноз, що підвищення цін на деякі категорії м'яса виростуть до 5% у жовтні-листопаді через зростання попиту, а також собівартість продукції.
Останні новини України: