MY.UAНовини
Як створити та розвинути бізнес під час війни: власник успішного бару Flakon поділився секретами
Як створити та розвинути бізнес під час війни: власник успішного бару Flakon поділився секретами

Як створити та розвинути бізнес під час війни: власник успішного бару Flakon поділився секретами

"Телеграф" дізнався як сьогодні влитися у барно-ресторанний бізнес

З початку повномасштабного вторгнення росії в Україну минуло 20 місяців. За цей час вітчизняний бізнес не тільки вижив, а й активно розбудовується. Щодня з'являються нові українські бренди, а на вулицях — нові торгові заклади.

Однією зі сфер, які продовжують розвиватися в умовах війни, є гастроіндустрія. "Телеграф" відвідав ресторанний форум ProResto і поспілкувався з власниками барів, які поділилися секретами того, як в умовах війни відкрити успішний заклад.

Спойлер: це можливо, але не все так просто.

Чи є попит на нові заклади?

Бар — це прибутковий бізнес, який за правильної організації швидко окупається. Вже сьогодні кількість відвідувачів подібних закладів сягнула довоєнних позначок і навіть трохи перевищила.

Ресторани зараз стали ледь не єдиним місцем, де українці можуть витрачати свої гроші, щоб розслабитися, відволіктися від стресу і відчути себе ближчими до "нормального" життя. Через неможливість виїхати на відпочинок за кордон, українці ще донедавна проводили вільний час на літніх майданчиках барів і ресторанів. А з наближенням холодів і скороченням сонячного дня зростає попит на безпечні теплі місця, де завжди є світло.

Та як розповідає бармен і власник одеського коктейльного бару Flacon Владислав Романішин, не кожному бару вдається окупитися протягом перших місяців після відкриття.

— Близько 60% барів і ресторанів закриваються у перші три роки заснування. І це до повномасштабної війни. Ці цифри не мають лякати. А лише приводити до розуміння, що іноді недостатньо просто знайти класне приміщення у вашому місті. Або можливо, буде недостатньо інвестувати в дизайн, щоб все було гарно, — каже бармен.

Владислав Романішин

З чого почати?

Як розповідає Владислав, треба почати зі створення концепту, формату та бізнес-моделі вашого майбутнього закладу. І вже на цьому моменті знаходити людей, з якими ви будете працювати. Наприклад — майбутнього бар-менеджера. Саме ці люди допоможуть вам все правильно організувати.

Важливо продумати все, починаючи від деталей. Наприклад, якщо це контактний бар, то важливо, щоб він був зручний. Бо навіть якщо ви зробите найінстаграмнішу барну стійку, але гостям не буде куди коліна подіти за нею — то більше ніхто не захоче приходити. Натомість гостей треба зацікавити сідати за барну стійку. Це можуть бути special-напої або лімітоване вино. Не варто забувати й про опцію поїсти за барною стійкою. Бармени повинні володіти навичками висококласного сервісу та вміти запропонувати їжу не гірше, аніж напої.

Розробивши стратегію для подальшого розвитку, потрібно оцінити ризики, можливості та основні пріоритети. На основі цього сформулювати конкретні цілі.

Унікальна подача

— Декілька прикладів з моїх досвідів та проєктів. 2018 року ресторан REEF реалізував цікаву коктейльну карту. Він втілює круїзний лайнер, на якому багато локацій і є все для розваг. І я одразу подумав, що це про подорожі. Було створено коктейльну картк, в якій розповідалося про різні країни. Людям було цікаво прийти й сьогодні спробувати на смак Кубу, а завтра — Японію. Так ми формували маршрути для молодих людей, які лише починають подорожувати. А для досвідчених мандрівників — складніші напої. Це призвело до того, що удвічі зросли продажі коктейлів, — розповідає бармен.

Владислав також наводить у приклад свій коктейльний бар "Флакон". Це перший бар у світі присвячений ароматам.

— Ми не тільки фокусуємося на тому, щоб створювати напої на ароматах. Ми багато колаборувалися і робили з парфумерами виняткові аромати для бару. Але візитівкою нашого бару є вигляд коктейльної карти. Це коробка з фізичними ароматами, які ми можемо розпилювати над нашими гостями.

У нас є лабораторія, де ми технічно це реалізовуємо. І гості сприймають напої за ароматами. Ми не кажемо, які там інгредієнти. Вони можуть це відчути на аромат. 85-90% нашого сприйняття смаків — це аромати. Є кислий, солодкий, солоний тощо — це смаки. Решта — аромати. Тож кокосовий — це аромат, як апельсиновий, яблучний чи шоколадний.

За три роки існування ми інвестували в маркетинг копійки, бо працює "сарафанне радіо". Люди приходять й самі створюють для нас контент. Вони постійно все це знімають і розповідають друзям. І це допомагає бізнесу. Бар має своїх колекціонерів з усієї України, які спеціально приїжджають до Одеси, щоб вгадати й спробувати новий щотижневий флакон, — ділиться Владислав.

Особливість бару - меню без тексту, яке нюхають і "ловлять" аромат

— Інгредієнти ми використовуємо натуральні, наприклад, один із напоїв з нашої коктейльної карти La Fleur. Це квітковий кисло-солодкий коктейль, який ми робимо на основі двох видів джину, класичного і джину з кульбабкою, в якому вже інтегрований додатковий квітковий аромат. Ми це доповнюємо лікером з фейхоа власного виробництва, яким запасаємось в сезон цього фрукту, щоб вистачало на рік до наступного сезону. Він додає цікаву фруктово-тропічну палітру. Також додаємо редистилят з паростків пшениці, який додає свіжості зеленої трави. І кордіал бузини та парфум фіалки також власного виробництва. Вкупі ми отримуємо дуже "квітковий" коктейль, — розповідає Владислав "Телеграфу".

Хто зробить коктейльну карту?

Тут відповідь проста. Її повинен робити шеф-бармен. Звичайний бармен не може сформувати правильну коктейльну карту. Як, власне, просто кухар не зможе сформувати меню кухні. Адже для цього потрібні навички.

— Іноді ресторани хочуть зекономити і беруть бармена. Кажуть: "Зроби це, ми тобі заплатимо". Але я можу зекономити ваші кошти: краще вже купіть книжку — збірку коктейлів. І це вже буде якісніша коктейльна карта, аніж від недосвідченого бармена. А як знайти людей, які зможуть допомогти? Скоріше за все, у вас є улюблені місця. Ви можете запитати у них, вам дадуть рекомендації. Якщо вам дійсно подобаються десь напої, то дізнавайтеся, хто саме створював цю коктейльну карту, і звертайтеся до цієї людини, — каже засновник бару Flakon.

Він радить наймати найкращих. Важливо проводити якісні співбесіди та приймати в команду тих людей, з якими у вас спільне бачення. Але й також треба навчати.

— Я б рекомендував щонайменше один відсоток, а краще й більше, від обороту вашого ресторану інвестувати в навчання і розвиток. Тому що це дійсно дуже важливо, щоб у вас було компетентні кадри. Тоді ви зможете брати молодших людей і розвивати їх, — каже Владислав.

Вплив війни

Як розповів Владислав Романішин, війна дуже вплинула на поставки сировини та алкогольних напоїв. Передусім з економічної точки зору.

— 90 відсотків "з гаком" алкоголю, який використовують у барах, імпортний. Тож коли з повномасштабного вторгнення ціна валюти зросла на 60% — на стільки ж поступово і піднялись ціни на весь алкоголь (і цей процес ще не закінчився). Тож, звісно, це вельми сильно впливає на економіку барів, адже вони не можуть перекрити всі здорожчання підняттям ціни напоїв. Гість критично реагує на питання ціни і ми повинні розуміти, що коктейль й інші напої не є питанням першої необхідності, — каже бізнесмен.

Сьогодні бари шукають нові для себе шляхи

За словами Владислава, проблеми також є з логістикою і залишками. З початку повномасштабного вторгнення склади багатьох компаній були зруйновані. Окрім цього, великі компанії побоюються ракетних обстрілів, тому тримають відносно невеликі стоки. Та й сама логістика в країні, що воює, значно ускладнилась. Тому це призводить до "випадання" тих чи інших позицій у алкогольних компаній-імпортерів.

— Окрім цього деякі компанії не вийшли з ринку московії, тож це стало причиною для відмови від закупівлі даної продукції багатьма барами з активною громадянською позицією. Все це в комплексі дуже змінило звичну ситуацію на алкогольному ринку України, — каже Владислав.

Імпорт чи місцевий продукт?

На думку власника бару Flacon Владислава Романішина, вигідніше купувати українське й тим самим підтримувати власного виробника. Це доволі часто й відбувається з безалкогольною продукцією.

— Однак, коли мова йде про алкоголь, ми є заручниками того, що у нас ще майже не сформувались локальні бренди та виробники. Це в першу чергу пов'язано зі спадком радянського законодавства і монополією на виробництво спирту, яке було змінено зовсім нещодавно. І локальні виробники тільки зароджуються. Окрім цього є продукти, які ми ніколи не зможемо замінити. Умовні агавові спирти, такі як текіла, можуть бути вироблені тільки там, де вона може вирощуватись. А це Мексика і країни з подібним кліматом. Тож такі продукти за замовчуванням будуть імпортними. А вони важливі для приготування класичних коктейлів, — ділиться власник бару Flakon.

Комендантська година

З усіх форматів індустрії HoReCa запровадження комендантської години найдужче вдарило по барах. Тож якщо ви вирішите відкрити свій бар на світанку, більшість клієнтів все одно прийдуть о 7-8 вечора. Бо в українській культурі не заведено пити коктейлі та інші алкогольні напої зранку або цілий день.

Бари змінили звичний для себе графік та години заробітку

— Ми працюємо п'ять днів на тиждень, до повномасштабного вторгнення відкривались о 18:00. Зараз — о 16:00. Але більшість гостей приходять не раніше 19-20-ї. Також продаж алкоголю в Одесі обмежено до 22:00. Тож ми можемо працювати по три години. Вкупі виходить 15 годин на тиждень, або навіть менше реальної роботи. Звісно, це впливає на стан барів.

Стосовно комендантської години, в Одесі вона з 00:00, а останні замовлення у нас приймаються до 22:00. І за ці 2 години команда встигає догодувати напої, навести в барі порядок, закрити бар та дібратись до дому, — розповідає власник бару.

Ціни не мають кусатися

Одним з важливих питань залишається цінова політика закладу під час війни, щоб залишати його конкурентоспроможним і привабливим для клієнтів.

— Як я вже казав, гості гостро сприймають питання ціни. І я б намагався не підіймати занадто ціни. У нас за майже два роки з повномасштабного вторгнення ціни піднялися на 20%, хоча витрати виросли значно більше. Проте не слід забувати, що бари виконують важливу функцію соціалізації людей, підтримки їх у важкий час. Це місце, де людина може ментально і фізично відпочити, не дарма навіть у світові війни бари працювали й були острівцем життя і свободи, за які ми боремось, — вважає Владислав Романішин.

За його словами, у війну не все зводиться до заробітку та довгострокового планування. Зараз закладам треба в першу чергу зберегти себе, зберегти команди, свої цінності. Допомагати людям морально (дати можливість перезавантажитись) і фінансово через благодійні ініціативи. А як настане перемога, впевнений, що саме в барах люди із задоволенням її відсвяткують.

Скільки треба вкласти

На думку власника "Флакона", питання дуже абстрактне, оскільки бари — це загальна назва абсолютно відмінних один від одного проєктів.

— Умовно коктейльні бари можуть дуже різнитися від дайв-барів.Тож і інвестиції можуть бути дуже різними Але якщо ми кажемо про якісний бар з гарною технологією, я б казав про 1500-2000 доларів за квадратний метр. Тож загалом вам буде необхідно щонайменше 100 000 доларів, а скоріше за все більше. І середнє повернення грошей за два-три роки.

Тож у цілому можна порахувати, але все буде дуже залежати від формату роботи, розміру бару, цільової аудиторії, локації тощо. Також не варто забувати, що великі інвестиції як грошей, так і часу і знань зможуть зменшити ваші ризики, але не гарантують, що ваш бар буде успішним, — підсумовує Владислав Романішин.

Теги за темою
УкраїнаОдесаБізнес
Поділитися
Поділитися сюжетом
Джерело матеріала
"Недопрацьовує: Тіна Кароль відхопила критики від відомого композитора
GlavRed
2025-09-21T00:27:54Z
До Дня міста в Херсоні відкрили виставку малюнків в укритті
УкраинФорм
2025-09-20T23:33:15Z
DISCOMAN – "Smoky Eyes" – 1 місце чарту FM-TV минулого тижня.
FM-TV
2025-09-20T21:36:55Z
Стартували зйомки романтичної комедії «Потяг «Червона рута»
УкраинФорм
2025-09-20T19:03:55Z
Вийшов тизер фільму «Сірі бджоли»
УкраинФорм
2025-09-20T18:54:40Z
Ця естетика зачаровує: турецькі серіали, які хочеться дивитися до останньої серії
24tv
2025-09-20T18:51:27Z
Зірка "НеАнгелів": де зараз популярна співачка Вікторія Смеюха
Фокус
2025-09-20T18:12:11Z
Слухачі називають "хітярою": Пивоваров випустив незвичний трек з учасниками Євробачення-2025
24tv
2025-09-20T17:03:06Z
Маша Єфросиніна, яка потрапила до лікарні, вийшла на зв'язок з фанами: у якому вона зараз стані
24tv
2025-09-20T16:39:02Z
Або людина дуже цінна для компанії та Америки, або вона піде: у США переглядають політику щодо елітних імміграниів — The New York Times
ZN UA
2025-09-21T02:18:32Z
Уряд США очікує багатомільярдна комісія за угоду щодо TikTok - WSJ
InternetUA
2025-09-21T02:03:18Z
Аграрії Полтавщини зібрали понад 20 тисяч тонн цукрового буряку
УкраинФорм
2025-09-21T00:33:42Z
Збої в роботі європейських аеропортів спричинила кібератака на електронну реєстрацію - Reuters
УкраинФорм
2025-09-20T21:12:33Z
Яка буде пенсія, якщо маєш лише 21 рік стажу
24tv
2025-09-20T21:03:54Z
Квартири в Україні різко подорожчають: прогноз цін на нерухомість у регіонах
Хвиля
2025-09-20T19:45:22Z
У Росії кількість бізнесів впала до найнижчого за 15 років рівня - розвідка
УкраинФорм
2025-09-20T19:09:57Z
Україні може першій забракнути грошей на війну – The Spectator
iPress
2025-09-20T18:39:14Z
Ризик різкого зростання долара: несподіваний прогноз щодо курсу валют
GlavRed
2025-09-20T17:27:06Z
Бенедикт Камбербетч підтримав Палестину на благодійному концерті у Лондоні
ГЛАВКОМ NET
2025-09-21T02:21:17Z
Іран оголосив про негайне припинення співпраці з МАГАТЕ – ЗМІ
ГЛАВКОМ NET
2025-09-21T02:09:23Z
Трамп каже, що досі нічого не знає про порушення естонського повітряного простору
ГЛАВКОМ NET
2025-09-21T02:00:35Z
ЗС РФ повторно вдарили по швидкій та патрульним на місці прильоту "шахеда": поліція оприлюднила відео
Фокус
2025-09-21T01:42:17Z
Трамп анонсував «дуже важливе» оголошення щодо аутизму
ГЛАВКОМ NET
2025-09-21T01:36:19Z
Стармер оголосить про визнання Палестинської держави, адже Ізраїль не припинив воєнні дії у Газі - Sky News
УкраинФорм
2025-09-21T01:33:36Z
Катар вимагає вибачення від Ізраїлю за удар у Досі – Axios
ГЛАВКОМ NET
2025-09-21T01:24:01Z
Стубб: без прогресу в переговорах, гарантії безпеки для України залишаться теорією
ГЛАВКОМ NET
2025-09-21T01:12:09Z
Ізраїль продовжує наступальну операцію в Газі, повідомляється про загибель 60 палестинців
УкраинФорм
2025-09-21T00:45:08Z
Запорізькі сапери вилучили вибухонебезпечний предмет із заповідної зони острова Хортиця
УкраинФорм
2025-09-21T01:54:29Z
До трьох років ув'язнення засудили жительку Києва, яка підпалила дві автівки
УкраинФорм
2025-09-21T00:15:50Z
На Львівщині зниклого підлітка знайшли непритомним за 70 км від дому
Украина Криминальная
2025-09-20T21:57:19Z
Обстріл Полтавщини: БпЛА влучили у житлові будинки
1News
2025-09-20T21:06:11Z
Російський дрон вдарив по цивільному гуртожитку на Полтавщині: люди встигли забігти до укриття
Фокус
2025-09-20T21:00:48Z
Атака на Полтавщину: кадри від ДСНС
ГЛАВКОМ NET
2025-09-20T20:48:15Z
На кордоні виявили першу нелегальну партію нових iPhone 17
InternetUA
2025-09-20T20:48:15Z
Представився грибником: на полігон Бундесверу у Німеччині проник сторонній чоловік
24tv
2025-09-20T20:15:48Z
У Дніпрі вже 36 постраждалих унаслідок масованої російської атаки
Лига
2025-09-20T19:48:08Z
Є два види "Контракту 18 – 24": у 92 ОШБр пояснили, коли та скільки платитимуть добровольцям
24tv
2025-09-21T01:42:28Z
Чому не можна казати слово "сушилка": яку помилку роблять багато українців
GlavRed
2025-09-21T01:39:47Z
"Їдете до Львова ригати": мовний скандал у поїзді потрапив у мережу
Telegraf
2025-09-21T01:18:48Z
Відстрочка від мобілізації для студентів: чи треба підтверджувати право на неї
ZN UA
2025-09-21T01:03:14Z
Велике церковне свято: що в жодному разі не можна робити 21 вересня, прикмети
GlavRed
2025-09-21T00:27:01Z
ГУР в глибокому тилу ворога знищило стратегічний бомбардувальник Ту-22М3: розвідник розкрив деталі спецоперації
Gazeta UA
2025-09-21T00:06:14Z
Морпіхи показали, як вражають військові цілі РФ на лівобережжі Дніпра
УкраинФорм
2025-09-20T23:10:48Z
У Мюнхені стартував 190-й «Октоберфест»: спека побила рекорди, понад 500 людей звернулися по меддопомогу
ГЛАВКОМ NET
2025-09-20T22:57:12Z
Ювілейний Октоберфест стартував у Німеччині
УкраинФорм
2025-09-20T22:33:33Z
У США зростає кількість смертей внаслідок інфікування бактерією, що «поїдає тіло»
Украина Криминальная
2025-09-20T23:36:36Z
Краде ваш сон: як частинки PM впливають на здоров'я
24tv
2025-09-20T16:18:30Z
Замість масла: простий суперфуд на хліб, що піклується про серце та мозок
TSN
2025-09-20T16:18:21Z
ООН планує закрити агентство боротьби з ВІЛ: смертність збільшиться на 400%
FaceNews
2025-09-20T15:33:28Z
Потрібен герой: лікар придумав, як одночасно "рятувати світ" і щеплювати пацієнтів
Фокус
2025-09-20T15:00:08Z
Що додали до "Доступних ліків" у 2025 році: повний перелік оновленого списку
24tv
2025-09-20T13:06:23Z
Apple Watch отримав нову функцію, яка може врятувати життя
InternetUA
2025-09-20T12:33:21Z
Корінь, який покращує травлення і відганяє відьом: хрін як приправа, ліки та оберіг
Комсомольская правда
2025-09-20T11:03:25Z
Нове відкриття: мікропластик може стати фактором ризику остеопорозу
360ua.news
2025-09-20T10:45:58Z
Вони зібрали цю копію Lamborghini з уживаних деталей від Nissan Maxima
Топ Жир
2025-09-21T01:21:55Z
Honda створює електричний велосипед для дорослих, але заряджання викликає сумніви
Топ Жир
2025-09-20T23:51:00Z
Водіям на замітку: експерти розвіяли міф про бензин А-100
Хвиля
2025-09-20T22:30:12Z
Витрати на автомобіль зменшились, проте є й негативні аспекти
Топ Жир
2025-09-20T21:51:03Z
Згодиться не лише для випічки: для чого водії кладуть в авто корицю
GlavRed
2025-09-20T20:27:04Z
Водії купують гібридні авто з підзарядкою, але забувають їх підключати до мережі
Топ Жир
2025-09-20T20:06:53Z
BMW потребує нового покоління Z4, яке буде виглядати так само чудово, як ця модель
Топ Жир
2025-09-20T18:36:00Z
Mercedes, Toyota, Porsche та інші: три сотні авто опинилися у водному полоні
AutoCentre
2025-09-20T18:07:32Z
У Південній Кароліні діє невідоме багатьом правило, за порушення якого можна отримати штраф у 500 доларів
Топ Жир
2025-09-20T16:51:52Z
Гороскоп на завтра 22 вересня: Овнам - небажана подорож, Стрільцям - сюрприз
GlavRed
2025-09-21T02:06:24Z
Гороскоп на 21 вересня: кому зі знаків зодіаку треба контролювати свої емоції
24tv
2025-09-21T02:06:06Z
Прикордонники дронами знешкодили танк, бронемашину та шість автівок росіян на Покровському напрямку
УкраинФорм
2025-09-21T01:12:06Z
Сонячне затемнення 21 вересня: двом знакам зодіаку пощастить на роботі та в коханні
GlavRed
2025-09-21T00:57:30Z
У Сумах пролунала низка вибухів, росіяни атакували місто ударними дронами
ZN UA
2025-09-21T00:45:15Z
У метро пустять не всіх: у Києві жорстко обмежили пасажирів
Хвиля
2025-09-21T00:30:23Z
"Прорив з півночі": експерт пояснив, що насправді криється за спробами Кремля захопити Куп'янськ
Фокус
2025-09-21T00:21:39Z
Окупанти просунулись поблизу чотирьох сіл – DeepState
ГЛАВКОМ NET
2025-09-20T23:51:31Z
Так виглядав Тернопіль понад 100 років тому: залізничний міст на архівних фото
Telegraf
2025-09-20T23:39:08Z
Не слухають порад і роблять все по-своєму: ТОП-4 найупертіших знаки зодіаку
GlavRed
2025-09-20T22:27:56Z
На Майорці готуються до поганого сезону: авіакомпанії скорочують рейси до курорту
24tv
2025-09-20T18:09:03Z
Гороскоп на 21 вересня: Скорпіони зможуть відпустити те, що давно втратило сенс, а Риб можуть підставити
FaceNews
2025-09-20T18:00:14Z
Інстаграм буде в шоку: це найкрасивіші пляжі Тенеріфе, де треба зробити фото
24tv
2025-09-20T17:00:52Z
3 знаки зодіаку, яким треба відпочити
24tv
2025-09-20T16:48:34Z
Можна готувати хоч щодня: рецепт ідеальної піци за 15 хвилин
GlavRed
2025-09-20T16:27:50Z
Тренд із 90-х повертається: його помітили в оселі акторки Різ Візерспун
24tv
2025-09-20T16:27:01Z
Де розташований найстаріший замок в Україні
24tv
2025-09-20T15:48:40Z
Нумерологи назвали дати народження чоловіків, що люблять сперечатися з дружинами
GlavRed
2025-09-20T14:27:08Z
iPhone 17 Pro Max отримав модем Qualcomm Snapdragon X80
InternetUA
2025-09-21T01:33:40Z
Загроза для людства: зміщення полюсів загрожує глобальною катастрофою
GlavRed
2025-09-21T00:27:15Z
Суд США заборонив Meta передавати імена та контакти користувачів Instagram
InternetUA
2025-09-20T23:33:09Z
Людство на межі катастрофи: експерт попередив, що 90% населення може загинути
Хвиля
2025-09-20T23:30:32Z
Як розлюбити солодке: смішне відео з випічкою з супермаркету завірусилося в мережі
Telegraf
2025-09-20T22:33:21Z
Як працює нова система охолодження iPhone 17 Pro і навіщо вона потрібна
InternetUA
2025-09-20T21:00:01Z
Який заробіток можна отримати завдяки YouTube зараз
24tv
2025-09-20T20:36:40Z
Що робити, якщо на iPhone не приходить оновлення iOS 26
InternetUA
2025-09-20T20:01:04Z
У Росії наклав на себе руки голова композитного дивізіону «Росатому»
InternetUA
2025-09-20T19:00:17Z
Анна Неплях в ультраміні влаштувала спокусливу фотосесію на тенісному корті
Gazeta UA
2025-09-21T01:24:08Z
Брентфорд з Ярмолюком поступився Фулгему
Football.ua
2025-09-20T21:33:26Z
Марсель – ПСЖ: цікаві варіанти ставок на поєдинок Ліги 1
Football.ua
2025-09-20T21:31:52Z
Валенсія обіграла Атлетік
Football.ua
2025-09-20T21:24:43Z
Скільки коштує "Золотий м'яч": з чого виготовлена та яка вага престижної нагороди
24tv
2025-09-20T20:57:39Z
Бруну Фернандеш досяг позначки у 100 голів за Манчестер Юнайтед
Football.ua
2025-09-20T20:54:12Z
Колишній чемпіон світу вразив публіку швидкістю рук на тренуванні
24tv
2025-09-20T20:36:16Z
На фронті загинув тренер українських команд Invictus Games
ZN UA
2025-09-20T20:27:45Z
На війні загинув тренер збірної України на Іграх нескорених Тарас Шпук
ГЛАВКОМ NET
2025-09-20T20:09:01Z