/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F9%2F49628e297f78da331ae0e4aa58d5c1bc.jpg)
Ніжний смак осені, який ви запам'ятаєте назавжди: як швидко приготувати тирамісу з гарбуза
Кулінари використовують сезонні продукти для приготування різних десертів та випічки, і гарбуз – не виняток. З ним виходить неймовірно ніжний тірамісу, який точно не соромно подати на стіл гостям.
Готується гарбузовий тірамісу максимально просто і швидко, найскладніше - це дочекатися, поки десерт настоїться в холодильнику. Крім того, до рецепту не входять сирі яйця. Спосіб приготування показала фуд-блогер Валерія Велігура у Instagram.
Інгредієнти:
- 100 г печива "Савоярді"
- 250 мл кави
- 200 г сиру маскарпоне або крем-сиру
- 100 г цукрової пудри
- 100 мл вершків 33%
- 150 г гарбузового пюре⠀
Як приготувати:
Очищений гарбуз нарізаємо невеликими кубиками і запікаємо до м'якості при 200 г 30-60 хв (залежить від сорту гарбуза). Даємо охолонути і пробиваємо блендером до пюре.
Готуємо каву, за бажанням додаємо осінні спеції (кориця, імбир, мускатний горіх, кардамон, гвоздика і т.д.), перемішуємо і даємо охолонути.
Сир маскарпоне/крем-сир, цукрову пудру та вершки збиваємо міксером до загущення. Додаємо гарбузове пюре і перемішуємо до однорідності.
Печиво "Савоярді" занурюємо в охолоджену каву на кілька секунд і викладаємо у форму рівним шаром. Зверху покриваємо половиною крему, знову кладемо шар просоченого печива і покриваємо шаром крему, що залишився. Забираємо в холодильник на кілька годин. Перед подачею посипаємо корицею.