/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F439%2Fa6464ba35b80ea2fbcec6e7269fd162a.jpg)
Як вибрати промисловий автоклав в Україні?
Як вибрати промисловий автоклав в Україні?.
Усім відомий принцип консервації продуктів.
Заповнені банки ставлять у ємність із водою, яку нагрівають до кипіння.
За рахунок високої температури мікроби всередині гинуть, після чого банки закочують, запобігаючи доступу інших хвороботворних бактерій.
Відомо також, що набагато швидший та ефективніший спосіб консервації, хоч і менш популярний (виключно через рідкість побутових установок), полягає у застосуванні автоклаву.
Що таке автоклав і як він працює?.
Автоклав або стерилізатор — це установка, за допомогою якої за рахунок підвищеного тиску можна обробляти різні продукти та інші речовини при температурі, вищій, ніж температура кипіння води.
Тим самим досягається подвійна вигода.
По-перше, в повному обсязі мікроби гинуть при 100оС.
Автоклавне нагрівання до 120-130оС дає можливість краще очистити продукт від хвороботворних бактерій.
Завдяки цьому, до речі, зростає термін зберігання консервації.
По-друге, вдвічі скорочується час, що йде на приготування продукції.
Автоклави бувають як побутові, а й промислові.
Працюють вони за тим самим принципом, основна різниця лише в обсягах продукції.
У цій статті розповімо, як вибрати промисловий автоклав в Україні.
Де використовують промислові автоклави?.
Автоклави промислового призначення використовуються в першу чергу з тією ж метою, що й побутові, а саме для виготовлення консервованих продуктів: рибних та м’ясних консервів, соків, соусів, фруктів та овочів, майонезів тощо.
Однак цим сфера їхнього застосування не обмежується.
Дані установки потрібні в медицині для стерилізації інструментів, у фармакологічній промисловості за їх допомогою виробляють антисептики, у гумотехнічній – виконують вулканізацію тощо.
Крім того, ці прилади часто використовують для різноманітних досліджень.
Як вибрати промисловий автоклав?.
Збираючись купити промисловий автоклав, слід звернути увагу на такі характеристики процесу:.
Яку консервовану продукцію планують випускати: м’ясо, риба, фрукти тощо.
Який обсяг продукції за допомогою цієї установки вироблятиметься за одиницю часу.
Тип упаковки та її обсяг.
Яка площа приміщення, в якому розташовуватиметься автоклав.
У якому режимі працює завод, позмінно чи цілодобово.
Чи є на заводі джерело пари (парогенератори або котельня) або він відсутній.
Чи є джерело води, що постійно діє.
З останнього питання — важко уявити виробництво без магістрального водопроводу чи іншого постійно діючого джерела води.
Але в цьому випадку йдеться про її якість.
Якщо в рідині великий вміст металів, то доведеться ставити водоочисну систему.