/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F45%2F63984c6130bbabc337b90666cdd16d47.jpg)
На обід — до Фінляндії: рецепт найсмачнішої юшки від місцевих рибалок
Страва зігріє у холодний осінній день
Рецептів перших страв — безліч. В Україні дуже популярний червоний борщ. Однак що робити, якщо навіть він трохи приївся?
Разом з "ТСН" пропонуємо вирушити до Фінляндії, щоб скуштувати їхню кухню. Для цього вам не обов’язково купувати квитки — можна просто приготувати юшку по-фінськи. Вершковий суп із сьомгою або лососем — це традиційна страва, у Фінляндії його називають lohikejtto (лохікейто). Ніжного, вишуканого смаку вусі додадуть вершки, житній хліб з маслом ідеально доповнить страву.
Як приготувати юшку по-фінськи
Інгредієнти:
- філе лосося — 600 г;
- вершки 20% — 1 літр;
- помідори — 200 г;
- картопля — 400 г;
- цибуля-порей — 200 г;
- морква — 200 г;
- лавровий лист;
- сіль, чорний перець — до свого смаку;
- вершкове масло — 100 г;
- вода — 300 мл.
Спосіб приготування:
- Очищену цибулю та моркву ріжемо соломкою та обсмажуємо на вершковому маслі в каструлі для супу.
- Картоплю чистимо, нарізаємо кубиками, додаємо до овочів. Заливаємо все водою та доводимо до кипіння. Туди ж відправляємо нарізане кубиками філе лосося.
- Томати очищаємо від шкірки та насіння, нарізаємо кубиками та відправляємо в суп. Додаємо вершки, спеції, лавровий лист та варимо на повільному вогні до повної готовності.
- Готову юшку посипаємо подрібненою зеленню і прикрашаємо страву шматочком житнього хліба з маслом.
Рекомендуємо також скуштувати іспанський суп "Пучеро" за рецептом "Телеграфа". Ця страва здивує вашу родину.
Поділитися сюжетом
Джерело матеріала