Відмінний спосіб нагодувати всю родину з ранку
Ситний, корисний та смачний сніданок – найважливіший прийом. Але що робити, якщо дітей не змусиш їсти вранці? Приготувати їм іспанську тортилью — аналог нашого пишного омлету.
Це одна з найвідоміших страв іспанської кухні — її їдять на сніданок, обід та вечерю. Готову тортилью легко можна зустріти у супермаркеті. До речі, ця страва відома ще з ХІХ століття. Вся річ у тому, що один із високопоставлених генералів не знав, чим годувати своїх солдатів і запропонував для ситості додавати у блюдо картопля. Ідея поширилася на всю країну. В принципі, тортилью можна приготувати з різними начинками, але ми разом з "Важно знать" пропонуємо картопляну. Однак ви можете не обмежувати свою фантазію та додати до страви улюблені продукти.
Як приготувати тортилью з картоплею на сковороді
Інгредієнти:
- 4-5 невеликі картоплини;
- 4 яйця;
- 1 цибулина;
- 100 мл рослинної олії;
- сіль до свого смаку.
Спосіб приготування:
- У глибоку миску вбийте яйця, посоліть і перемішайте вінчиком.
- Картоплю почистьте і наріжте невеликими скибочками, а очищену цибулю соломкою.
- На розігрітій сковороді з олією обсмажте картоплю, додайте цибулю і тушкуйте на середньому вогні приблизно 15-20 хвилин.
- Готову картоплю перекладіть у ситі, щоб позбутися залишків рослинної олії. Смажені овочі додайте до збитих яєць, ретельно перемішайте.
- Картопляно-яєчну суміш відправте на розігріту сковороду з олією, накрийте кришкою і готуйте близько 4 хвилин до золотистого кольору з обох боків.
Перекладіть у тарілку, розріжте на порційні шматочки та подавайте разом з улюбленим соусом за рецептом "Телеграф". Смачного.