/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F439%2F1fd49ec366ed717d5cda36fd73d27e3d.jpg)
Moet & Chandon Brut Imperial: вишуканий смак та гармонійний аромат
Moet & Chandon Brut Imperial: вишуканий смак та гармонійний аромат.
Сорт шампанського Moet & Chandon Brut Imperial – це класика виробника.
Саме з «Імперіалу» треба розпочинати знайомство з продукцією бренду, щоб закохатися в неї з першого келиха.
Виробляють шампанське з найкращих сортів винограду, вирощених у регіоні Шампань, а після напій проходить тривалу витримка у пляшках.
Як виробляють та з чим подають знаменитий напій – розповімо докладніше.
Особливості виробництва.
Шампанське Moet & Chandon Brut Imperial виробляється відповідно до традиційних методів, прийнятих у регіоні Шампань.
Знаючи особливості виробництва, буде набагато простіше вибрати шампанське Моет для особливого випадку або як презент.
Процес виробництва включає такі етапи:.
Збір врожаю.
Збирають виноград для шампанського виключно вручну у вересні-жовтні.
Виноградники компанії розташовані у всіх п’яти основних регіонах Шампані, що дозволяє створювати купаж з вин, що мають унікальний смак і аромат.
Після збирання винограду він піддається подрібненню та пресуванню.
Отриманий сік освітлюється та ферментується у сталевих чанах.
Після першої ферментації вино змішується з невеликою кількістю цукру та дріжджів.
Ця суміш заливається у пляшки, які потім закупорюються корковою пробкою і поміщаються у підвали для вторинної ферментації.
Вторинна ферментація відбувається протягом кількох місяців чи років.
За цей час дріжджі переробляють цукор у вуглекислий газ, що надає шампанському особливу ігристість.
Після завершення вторинної ферментації дріжджі осідають на дні пляшки, звідки їх забирають, а далі додають невелику кількість солодкого сиропу.
Його кількість визначає рівень солодощі шампанського.
У випадку сорту Брют Імперіал сиропу додається мінімум.
Подивитися точну кількість цукру можна в описі на сайті maudau.
Після дозажу шампанське ще деякий час витримується у підвалах.
Це дозволяє йому придбати характерний смак та аромат.
З чим подавати.
Шампанське Moet & Chandon Brut Imperial добре поєднується із легкими закусками, наприклад, фруктами, сирами, морепродуктами, особливо устрицями.
Традиційно напій подають у чистому вигляді, але іноді можна зустріти його у складі коктейлів.
Щоб повністю спробувати смак і післясмак Moet & Chandon Brut Imperial, дотримуйтесь цих простих правил подачі:.
перед подачею охолодіть напій до температури 6-8 градусів за Цельсієм;.
наливати шампанське у фужери лише на одну третину;.
не слід зберігати шампанське в холодильнику більше трьох днів, краще залишити його в барі чи темному місці.
Сорт Moet & Chandon Brut Imperial – вибір шанувальників шампанського, а також королівських осіб.
Напій подають з особливих випадків, і він ідеально підкреслює урочистість моменту.