![Святому Миколаю точно сподобаються ці імбирні пряники з глазур’ю](https://thumbor.my.ua/0C-H3b9LynOMlasWvfOwvxLezk8=/335x225/smart/filters:format(jpeg)/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F45%2Fcddc4350c0db724f08c01b6c08b7ec12.jpg)
Святому Миколаю точно сподобаються ці імбирні пряники з глазур’ю
Фантастичний рецепт святкового печива
Не за горами день Святого Миколая та Різдво. У ці дні хочеться порадувати смачненьким себе та своїх близьких.
Разом із Shuba приготуємо традиційну для цих свят випічку – імбирні пряники з глазур’ю. Тісто для таких свят необхідно готувати на повільному вогні — воно має бути еластичним, глазур густою, а випікати їх потрібно у формах. Спеції додавайте на свій смак — щось можна виключити, замінивши кардамоном, мускатним горіхом, цедрою лимона. Ідемо готувати?
Як приготувати імбирні пряники з глазур’ю
Інгредієнти на 5 порцій
Для пряників:
- масло вершкове — 100 г;
- мед — 100 г;
- цукор — 100 г;
- яйця курячі — 1 шт.;
- імбир мелений — 1 ч. л.;
- кориця мелена — 1 ч. л.;
- гвоздика мелена — до свого смаку;
- сіль — 5 г;
- сода харчова — 1 ч. л.
Для глазурі:
- яєчний білок — 1 шт.;
- цукрова пудра — 170 г.
Спосіб приготування:
- У каструлі змішуємо мед, цукор, олію. Туди ж відправляємо спеції, щіпку солі та доводимо до повного розчинення цукру. Отриману суміш трохи остуджуємо, додаємо соду, перемішуємо та залишаємо остигати.
- В остиглу суміш додаємо яйце, все ретельно перемішуємо. Додаємо частинами борошно, замішуємо тісто, загортаємо його в плівку і прибираємо в холодильник на півгодини.
- Через зазначений час дістаємо тісто, розгортаємо в пласт 3-4 мм завтовшки, вирізаємо з нього пряники та перекладаємо на застелене деко.
- Деко з пряниками відправляємо в розігріту до 180°С духовку на 5-7 хвилин, даємо охолонути.
- Для приготування глазурі збиваємо яєчний білок із цукровою пудрою, перекладаємо в кондитерський мішок та прикрашаємо пряниками.
Подаємо такі пряники з гарбузовим чаєм за рецептом "Телеграфа" та насолоджуємося. Смачного!
Теги за темою
РіздвоПоділитися сюжетом
Джерело матеріала