/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2Ff59584be1874d039b13ccbed2582edc1.jpg)
Названо найшкідливішу частину свинини: її купувати не варто
Свинина – це універсальне м'ясо, яке підходить для приготування різноманітних страв. Воно досить ситне та соковите. Але є й такі частини, які вживати не дуже корисно.
Редакція FoodOboz розповість, які частини свинини найшкідливіші. Їх не варто використовувати для приготування страв.
Яку свинину краще не купувати
Частини свинини, які вживати не варто, називаються субпродуктами. Сюди відносяться щоки, вуха, рулька, гомілки – кінцівки. Також хрящі та сухожилля. Усі ці частини дуже жирні і готуються довго.
Яку свинину їсти безпечно
Найкращим м'ясом (першим сортом) є вирізка, корейка та окіст. Тут мінімальна кількість жиру і досить багато поживних речовин для організму. Такі частини ідеально підходять для приготування гуляшу, запікання та смаження.
Якщо потрібно приготувати соковитий і м'який шашлик – найкраще підійде лопатка та ошийок. Дуже вдало таке м'ясо використовувати для приготування фаршу. У таких частинах є прошарок жиру, але він незначний і додає м'ясу соковитості.
Якщо ви любите копчене м'ясо – найкраще використати грудку або підчеревину. Ці частини підходять для смаження стеків.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Стейк зі свинини
- Печеня зі свинини
- Харчо зі свинини