Євген Клопотенко в ефірі кулінарного проєкту "Пекельні борошна" на прохання свого зіркового гостя, яким став український актор, ведучий і гуморист Володимир Жогло, запропонував українську автентичну страву на заміну італійським ньокі.
Клопотенко вирішив приготувати картопляні палюшки. Шоу вийшло на YouTube-каналі "СТБ" (шоб подивитися відео, проскрольте вниз).
Для цього рецепту Євген Клопотенко бере такі інгредієнти:
- картопля - 4 шт. середнього розміру
- вершкове масло - 20 г
- яйце - 1 шт.
- сіль - на смак
- крохмаль - 2 ст. л.
- борошно - 2 ст. л.
- сало - 100 г
- сметана - 1 ст. л.
Спершу Євген Клопотенко відварює картоплю та робить із неї пюре. Для палюшок, аби вони добре тримали форму, пюре має бути сухим, тому з картоплі треба максимально злити рідину й до неї не треба додавати вершкове масло.
До пюре додаємо яйце, сіль, крохмаль, борошно та вимішуємо картопляне тісто до однорідності.
Формуємо з картопляного тіста палюшки розміром із палець. При цьому якщо тісто буде липнути до рук, то до нього варто додати ще трішечки борошна. Варити палюшки треба в гарячій підсоленій воді протягом 2-3 хвилин після закипання.
До палюшок Євген Клопотенко готує шкварки: просто нарізаємо сало на шматочки та висмажуємо його на пательні.
Для подачі викладаємо готові палюшки на тарілку, посипаємо їх шкварками та додаємо ложку сметани.
Останні новини України: