Китайську закуску приготувати неймовірно просто
Ми звикли квасити звичайну білокачанну капусту. Це відмінний гарнір до основних страв та навіть самостійна закуска. Готуємо ми її і на сімейні посиденьки, і на святковий стіл.
Але що робити, якщо така закуска вже набридла чи звичайної білокачанної капусти не виявилося вдома? Замаринувати пекінську капусту! Такий незвичайний рецепт китайської страви пропонує Сlutch. Спробуйте – і до звичайної капусти ви не повернетеся.
Як приготувати мариновану пекінську капусту
Інгредієнти:
- 2 кг пекінської капусти;
- 3 червоні перці (солодкі або гострі);
- пучок зеленої цибулі;
- 2,5 ст. л. солі;
- 1,5 ст. л. цукру;
- 5 ст. л. оцту 9%;
- 2 ст. л. червоного меленого перцю;
- 1 ч. л. чорного перцю;
- 2 ст. л. соєвого соусу;
- 50 мл рослинної олії;
- склянка води.
Спосіб приготування:
- Для початку підготуємо необхідні інгредієнти. Пекінську капусту ділимо на листя, миємо та нарізаємо довгими смужками середньої товщини. Червоний перець нарізаємо тонкими смужками, зелена цибуля – великими шматочками.
- Всі інгредієнти перемішуємо, солимо, додаємо цукор, червоний перець, чорний перець, оцет, соєвий соус, олію та склянку води.
- Все ретельно перемішуємо руками, щоб інгредієнти пустили свій сік. Залишаємо капусту під гнітом мінімум на 4-5 годин, найкраще – на ніч.
З пекінської капусти можна приготувати фантастичний салат за рецептом "Телеграфа". Спробуйте це неймовірно смачно.
Теги за темою
КитайПоділитися сюжетом
Джерело матеріала