MY.UAНовини
"Наїзд" Безуглої—Арахамії на ЗСУ: до чого призведе атака нардепів на Залужного
"Наїзд" Безуглої—Арахамії на ЗСУ: до чого призведе атака нардепів на Залужного

"Наїзд" Безуглої—Арахамії на ЗСУ: до чого призведе атака нардепів на Залужного

Що стоїть за синхронними виступами критиків військових у Верховній Раді

Негласний мораторій на публічну критику вищого військово-політичного керівництва країни під час війни, здається, вичерпався. Протягом останніх трьох днів сумнівну оцінку діям керівництва ЗСУ дали одразу двоє політиків: голова парламентської фракції "Слуга народу" Давид Арахамія та нардепка від "Слуги народу", членкиня комітету нацбезпеки, оборони та розвідки Марʼяна Безугла. Вони закинули військовим відсутність чітких планів щодо темпів і обсягів мобілізації, принципів комплектування бригад та фінансового забезпечення їхньої діяльності.

Цілком очікувано соцмережі вибухнули обуренням на адресу політиків. Українці звинуватили Арахамію та Безуглу в розхитуванні внутрішньої ситуації в країні під час війни і порушили питання про відставку "слуг".

Чому депутати раптом почали критикувати керівницто ЗСУ і особисто Валерія Залужного, і до яких наслідків для всіх учасників конфлікту це може призвести, "Телеграф" запитував у військових та політологів.

"План задуму"

Поки українське військо відчайдушно стримує спроби окупантів прорвати нашу оборону в районі Куп’янська, Авдіївки та Бахмута, в Києві несподівано відкрився другий "фронт" — політичний. Нардепи від монобільшості раптом пішли в інформаційний наступ на головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, звинувативши його в некомпетентності і відсутності стратегії у війні.

В авангарді наступу на Залужного опинилася депутатка від "Слуги народу", членкиня парламентського комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Мар’яна Безугла. Її перші "наїзди" збіглися у часі з публікацією інтерв’ю головнокомандувача виданню Economist, в якому той змахнув рожевий пил з окулярів бачення майбутнього російсько-української війни.

"Не скоординувати таку статтю з верховним головнокомандувачем, хто б як до президента з нас не ставився, — це свідчення військово-політичної кризи", — написала Безугла на своїй сторінці у Facebook, натякаючи на конфлікт між Залужним та Зеленським.

Далі градус претензій до військового керівництва поступово наростав, доки не вилився у конкретні закиди на адресу головнокомандувача ЗСУ щодо того, що він не надав "план задуму" на 2024 рік, відповідно, (за логікою Безуглої): "Таке керівництво має піти", — написала депутатка.

Така заява спричинила потужну хвилю обурення в соцмережах, та варто зазначити, що хоча Мар’яна Безугла і очолила мейнстрім інформаційного тиску на Залужного, у своїй діяльності вона не один у полі воїн.

Приміром, голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія в інтерв'ю Наталії Мосейчук зазначив, що у комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки "є запитання до військового командування, які рано чи пізно будуть обговорюватись".

"Ще одне питання, яке дуже гаряче — скільки ще людей мобілізують. Є мобресурс, він відомий. Але якщо робити ротацію, то треба мобілізувати ще половину людей в Україні, а якщо ні — то тоді вони (вже мобілізовані — Ред.) потерпають. Що з цим робити, і хоча б короткий план на рік дайте, бачення дайте. Кажемо військовому керівництву. Але бачення немає — живемо як жили. А нас це не влаштовує, бо нам треба готуватись. Що у наступному році в ЄС, у США це буде викликати перебої з фінансуванням, або їх втрату і нам треба розраховувати на свої ресурси. Треба план "я хочу наступний рік воювати так, мені стільки людей треба, а стільки відпустити, а ще мені треба стільки грошей", але цього ніхто не має в країні", — заявив він.

Загроза єдності

Цікаво, що у своїй критиці на адресу головнокомандувача політики апелюють до цілком реальних проблем в армії: безлад у ТЦК, труднощі з підготовкою мобілізованих тощо. Втім, на думку самих військових, "наїзди" на Залужного нічого не змінять.

"Однозначного ставлення до Залужного в армії бути не може, бо там різні люди, з різним досвідом і політичними вподобаннями. Але! Вісім років до повномасштабного вторгнення армія не збиралася воювати, як і вся система в цілому. А Залужний з’явився ж не з вакууму. Він — елемент системи, отримував освіту і робив кар’єру саме в цій армії. І він не гірше з того, що ця система могла відтворити. І якщо його міняти, то є сумніви, що це буде краще, аніж є зараз. Тим паче, що при всій критиці Залужного, ніхто не називає прізвищ ким його замінити", — каже "Телеграфу" військовий Мирослав Коптило.

А от гірше може бути.

"Дана ситуація несе загрозу національній безпеці України. Головнокомандувач ЗСУ є авторитетом для армії і для наших іноземних партнерів, тому спроби його дискредитації у публічному полі викликають негатив у військовослужбовців. Всі, з ким я спілкувався, негативно ставляться до цього. Люди зайняті спільною важкою роботою, розуміють, що складна ситуація, і будь-які нападки з боку політиків на військове керівництво сприймаються погано і не додають єдності", — додає в коментарі "Телеграфу" відомий волонтер, військовий ЗСУ Мирослав Гай.

В такому разі…

Що відбувається?

Чому навіть попри ризики втратити монолітність в суспільстві, постать Залужного стає об’єктом для політичних атак? За словами експертів видання, на те є кілька причин.

По-перше, на думку політичного аналітика Українського інституту майбутнього Ігара Тишкевича, злий жарт зіграла українська пропаганда.

"Претензії до військових в оточенні президента можуть бути пов’язані з тим, як спрацювала українська пропагандистська машина, починаючи з весни минулого року. Пам’ятаєте про "швидкий наступ", "прорив", "скоро будемо в Криму". Населенню це було донесено майже як гарантований процес. А виявилося, що це не так.

Друга теза, що лунала, про зростаючу підтримку західних держав, яка не вимагає додаткових дій або зміни політики зі сторони України. І це також виявилось не так. Відповідно, з’явилися тривожні очікування і виникли запитання: а хто винен? Відповідно, що для оточення президента цапом-відбувайлом не може бути Зеленський. Отже, має бути хтось інший, але пов'язаний з війною", — пояснив "Телеграфу" Тишкевич.

По-друге, зростаюча електоральна популярність Залужного змусила діючих політиків відчути дискомфорт. Нотки роздратування прозирали навіть в словах Зеленського в інтерв’ю таблоїду The Sun, коли президент наголосив, що військові мають займатися війною, а не політикою.

"Є така річ, як гіпотетичний електоральний рейтинг Залужного і умовної партії військових. Так, якби вибори відбувалися сьогодні, Зеленський, швидше за все, залишився б президентом, однак партія "Слуга народу" зазнала б фіаско", — запевняє Тишкевіч.

Чим же можуть завершитися підкилимові ігри навколо головнокомандувача ЗСУ?

"Говорити, що цей конфлікт незворотній і буде відставка Залужного, я думаю, зарано. Реакція суспільства, експертного середовища, західних партнерів багато в чому буде визначальною, а настрої все ж такі, що потрібно зберігати єдність і залишати статус-кво", — пояснив "Телеграфу" політолог Ярослав Макітра.

Небезпечні експерименти

Після того, як Зеленський публічно не погодився зі словами Залужного щодо глухого кута у війні, натякнувши на те, що генерал також може втомитися, чутки про конфлікт між головнокомандувачами не вщухають вже майже місяць. А синхронність, з якою Безугла і Арахамія раптом розкритикували дії керівництва ЗСУ, багатьох наштовхнула на думку про "прогрів" суспільства перед майбутнім звільненням Валерія Залужного з його посади.

Втім, за словами політичного аналітика Петра Олещука, пояснення може бути набагато простішим: депутати не хочуть брати на себе відповідальність за непопулярні у суспільстві рішення.

"Найближчим часом владі доведеться ухвалювати нові рішення щодо мобілізації, а депутатам голосувати за них. Скоріше за все, ці зміни у законодавстві не сподобаються більшості українців, адже розширюватимуть права військових комісарів, наприклад. Політики в цій ситуації думать в першу чергу про свої рейтинги і про те, що їм рано чи пізно ще брати участь у виборах. Враховуючи, що, згідно з опитуваннями, найбільшу недовіру суспільство висловлює саме до Верховної Ради, депутати намагаються підстрахуватися і перекласти відповідальність за незручні рішення на військових. Це скоріше своєрідний бунт нардепів, які не хочуть стати крайніми в ухваленні складних рішень", — пояснює експерт.

Що ж стосується ймовірної підготовки українців до кадрових перестановок в армії, політолог впевнений: для цієї задачі обрали б кого завгодно, але не Мар'яну Безуглу. Одіозна депутатка неодноразово потрапляла у скандали через свої неоднозначні пропозиції, як-то дозвіл на розстріл військовослужбовців за невиконання наказів, а тому давно не має достатньо авторитету для формування громадської думки.

Водночас, відсутність планів на відставку головнокомандувача ЗСУ ще не означає, що влада не хоче знати настроїв громадян з цього приводу. На думку політолога Олега Лісного, Офіс президента регулярно влаштовує "перевірку температури" у суспільстві, закидуючи в інформаційний простір суперечливі заяви від публічних персон.

"Раніше цим активно займався Арестович, тепер от Арахамія. Це робиться для того, щоб простежити реакцію експертного середовища та громадянського суспільства. Хороша новина полягає у тому, що частіше за все, такі перевірки ні до чого не призводять. Згадайте, скільки розмов було про вибори. Точну дату назначали разів п'ять. І що? Нічого. Інше питання, наскільки етично і морально під час війни застосовувати такі технології.

Але в чому Офіс президента точно не можна звинуватити, то це у надмірній рефлексії через громадську думку і кон'юнктурщині. Безугла точно не мала б займатися оцінкою дій головнокомандуючого, це зовсім не її компетенція. Щодо інтерв'ю Арахамії, воно було дуже строкатим і не однобічним, тому говорити про якусь затяту критику Генштабу з його боку теж не варто", — каже політолог.

Хоч би якими безневинними були справжні мотиви Безуглої та Арахамії, методи, якими діють нардепи, загрожують національній безпеці України, вважає екс-співробітник СБУ Іван Ступак.

За словами військового експерта, змінювати людей на посаді головнокомандувача (як, власне, й голови СБУ, МЗС або Міноборони) має право виключно президент. Для всіх інших, хто має претензії до роботи керівництва ЗСУ, існує спеціальний комітет Верховної Ради — з питань нацбезпеки, оборони та розвідки.

"Серед трьох керівників цього комітету два — "слуги народу": Пан Завітневич — голова і Мар'яна Безугла — заступниця. Ще є Роман Костенко — секретар. Вони повинні провести закрите засідання комітету, проаналізувати недоліки роботи Генштабу, відзвітувати на офіційному сайті і подати пропозицію президенту щодо кадрових змін. Це було б правильно. А кричати на весь інтернет про складнощі, які є в армії воюючої країни, здіймаючи хвилю обурення у суспільстві, — неправильно. Це не призведе ні до чого хорошого. Найкраще, що зараз може зробити "Слуга народу" — це прибрати від керівництва таких людей", — зазначив Іван Ступак "Телеграфу".

За словами членкині парламентського комітету з питань нацбезпеки та розвідки Соломії Бобровської, в комітеті не обговорювали питань невідповідності посаді Головнокомандувача.

"Це була особисто її [Безуглої] позиція. Комітет такого рішення не приймав, не висловлював і не розглядав взагалі таке питання, про невідповідність займаній посаді. Це її приватна ініціатива", — пояснила "Телеграфу" народний депутат.

А от над самою Безуглою в комітеті згущаються хмари.

"Є дві постанови (про виключення Безуглої з комітету, — Ред.) вже зареєстрованих. Півроку вже постанові від Федора Веніславського і ще одну зареєструвала Ірина Фріз, 27 листопада. Та наразі це питання ще не розглядалося, бо у нас ще не було комітету офлайн. Та з огляду на настрої в комітеті, з того що я бачу, швидше за все, ці постанови все ж таки вийдуть на обговорення в комітеті. Та знову ж таки, великою мірою все залежить від позиції "Слуг народу", бо їх більшість", — резюмувала Бобровська.

Також про реєстрацію постанови на звільнення скандальної посадовці з комітету нацбезпеки повідомив нардеп Ігор Кривошеєв.

Аналогічні документи боку члену оборонного комітету Федора Веніславського та співголови фракції "Європейська солідарність" Ірини Геращенко були заблокувалі керівництвом парламенту, тому Ірина Фриз з "Євросолідарності" ініціювала розгляд на комітеті питання щодо позбавлення Безуглої посади голови підкомітету з питань демократичного цивільного нагляду та контролю, повідомив громадський активіст Павло Нусс.

Під час написання цього матеріалу "Телеграф" неодноразово намагався зв'язатися з Мар'яною Безуглою для висвітлення її позиції, проте усі узгоджені зустрічі для інтерв'ю були скасовані самою посадовицею.

Пояснити свій вчинок Безугла погодилась BBC News Україна.

"Це не помилка. Це частина айсберга усієї цієї правди, що відбувається, і чому я безпосереднім свідком є. Це я ще дуже делікатно сказала. Ми зараз на роздоріжжі і я взяла на себе цю ношу. Можна сказати, що мене "прорвало". Це не через всі ці теорії, що я начебто "тестую реакцію суспільства. Я сама генерую собі тези. Звісно, я в комунікації зі своєю командою, але часто мені доводиться наполягати щодо певних моментів. Бо так вийшло, що з нардепів ніхто так глибоко не занурювався в те, що відбувається в ЗСУ", — заявила депутатка.

Теги за темою
Давид Арахамия
Поділитися
Поділитися сюжетом
Джерело матеріала
Згадувані персони
В Польше фермеры "с особой жестокостью" убили своего рабочего из Украины, а затем подожгли
TSN
2024-05-15T16:51:38Z
Могли спровоцировать всплеск инфекционных болезней: в Украине разоблачили злоумышленников, хранивших медотходы с нарушениями. Фото и видео
Обозреватель
2024-05-28T15:33:48Z
Нашел нож и перерезал себе вены: новые подробности попытки самоубийства в ТЦК под Киевом
Фокус
2024-05-28T04:51:01Z
Кровавый удар по "Эпицентру" в Харькове: жуткие кадры с камер наблюдения
Апостроф
2024-05-26T19:45:06Z
Адвокат прокомментировал повторное задержание военкома Борисова при выходе из СИЗО
Апостроф
2024-05-28T19:32:21Z
Живы и здоровы: полицейские рассказали о паре, чудом уцелевшей после атаки на "Эпицентр" в Харькове
TSN
2024-05-28T18:36:52Z
В Ужгороде чиновник сбил велосипедиста и скрылся, — журналист
Фокус
2024-05-26T18:15:32Z
В Румынии задержали двух граждан Украины, напавших на пограничника на Закарпатье: подробности
TSN
2024-05-26T18:06:12Z
Россияне в харьковском "Эпицентре" убили маму с 12-летней дочерью. Фото
Апостроф
2024-05-26T13:33:49Z
Стало известно, кто мог предоставить Путину разрешение напасть на Украину
Comments UA
2024-05-28T17:12:28Z
Портников отправил в нокаут "хорошую русскую" Латынину в дебатах про Украину и РФ. ВИДЕО
Новости Украины
2024-05-28T19:33:14Z
Зачем Янукович прилетал в Беларусь: какую игру затеял Путин
Comments UA
2024-05-25T16:27:22Z
"Москва этого очень боится", - эксперт рассказал, на что способна Украина и почему об этом вслух не говорят
Новости Украины
2024-05-28T19:18:42Z
Новое кремлевское ИПСО: Путин сделал заявление о легитимности Зеленского
Апостроф
2024-05-28T19:39:52Z
В России ГИБДД вернули советское название ГАИ
Корреспондент
2024-05-28T19:37:35Z
Стефанчук отреагировал на признание его Путиным «легитимным президентом»
Comments UA
2024-05-28T19:00:37Z
Виталий Портников в прямом эфире заставил россиянку признать исторические факты: что произошло
Comments UA
2024-05-28T14:30:50Z
Политический эксперт рассказал, кто может стать президентом Украины после Зеленского
Знай
2024-05-23T12:42:25Z
Стала известна реакция военных на скандал вокруг финансирования исследования пингвинов
Comments UA
2024-05-28T17:57:16Z
Блюда с Тайной вечери: ученые обнаружили, что пили Иисус и его ученики на решающей трапезе
Фокус
2024-05-28T17:15:02Z
"Дьявольская комета подлетает": известный астролог определил, что ждет Украину летом на всех фронтах
Знай
2024-05-27T01:30:12Z
Правды никто не рассказал. Насколько действительно больно терять голову на гильотине
Фокус
2024-05-24T09:51:53Z
Stellar Blade обновил женские костюмы и вызвал жаркие споры среди игроков: как их получить
Знай
2024-05-28T17:51:37Z
Энергия прямо с неба: когда дроны смогут добывать много электричества из воздуха
Фокус
2024-05-28T15:12:43Z
Ученые увидели в черной дыре то, что предсказывал Эйнштейн
ZN UA
2024-05-18T14:32:22Z
Корабль пришельцев или след ледникового периода: на дне Балтийского моря нашли НЛО
Фокус
2024-05-26T18:27:49Z
Мощная магнитная буря в мае еще покажет последствия: ученые бьют тревогу
TSN
2024-05-16T09:51:04Z
Эта приправа лежит на вашей кухне и увеличивает риск рака желудка на 41%
Знай
2024-05-16T04:51:15Z
Бережет от множества болезней. Ученые назвали черту характера, защищающую наш мозг
Фокус
2024-05-25T16:57:32Z
Как уберечь здоровье после 60 лет: эти продукты должны быть в рационе каждого пенсионера
Знай
2024-05-26T03:21:43Z
Признают непригодным и исключат из учета: с какими болезнями глаз не мобилизуют
Апостроф
2024-05-17T06:15:29Z
Восстановить здоровье на 450 гривен: какую программу предлагают украинцам
Знай
2024-05-28T19:06:55Z
Полезные свойства куркумина: природное средство для здоровья и долголетия
Обозреватель
2024-05-28T18:13:39Z
Можно ли снизить давление, если парить ноги: правда и мифы о распространенном методе
Апостроф
2024-05-17T12:06:44Z
Во Львове сделали уникальную операцию 8-летней девочке, которая шесть лет не могла есть
Комсомольская правда
2024-05-17T10:31:42Z
Причина для появления прыщей: что делать, чтобы избежать высыпания на коже
Обозреватель
2024-05-15T18:16:24Z
Злые люди не сглазят: как правильно носить булавку для защиты
GlavRed
2024-05-28T00:31:59Z
Что добавить в котлеты из куриного филе, чтобы были нежными и сочными: оригинальный рецепт/Побалуйте своих близких
Апостроф
2024-05-15T05:21:03Z
Эксперты назвали наиболее эффективные методы борьбы с капустницей: прогоните вредителя надолго
TSN
2024-05-28T14:33:57Z
Главные везунчик мая: каких знаков Зодиака ждут приятные перемены
Telegraf
2024-05-17T08:12:23Z
Зефир и компания. Нутрициолог рассказала, можно ли есть сладости во время похудения
Фокус
2024-05-28T19:45:45Z
Китайский гороскоп на июнь 2024
GlavRed
2024-05-28T19:27:23Z
Что нужно выбросить из дома, чтобы избавиться от бедности и невзгод
TSN
2024-05-16T12:36:43Z
Гороскоп на неделю с 20 по 26 мая: кого ждет денежный бонус, а кого — любовь с первого взгляда
Marie Claire
2024-05-16T04:16:12Z
Комплексы наружу: 5 цветов в одежде, которые выдают женщину с заниженной самооценкой
Marie Claire
2024-05-24T15:31:10Z
Настанет время великой радости: старец Анастасий увидел конец войны
Апостроф
2024-05-27T20:39:47Z
Россияне убили 12-летнюю волонтерку, ее маму, которая пела в церкви, и маму военного: что известно о погибших в "Эпицентре" в Харькове
Обозреватель
2024-05-27T16:13:56Z
Герцогиня с юмором: самое забавное фото любимой невестки Елизаветы II, которое рассмешит вас до слез
Marie Claire
2024-05-28T18:31:35Z
Стало известно, как в Китае унизили Путни с помощью еды: чем кормили диктатора
Comments UA
2024-05-20T16:09:15Z
Шмигаль сообщил, когда начнутся поставки артиллерийских снарядов
ZN UA
2024-05-28T19:40:26Z
Новый скандал с Папой Римским: понтифику пришлось извиняться за гомофобные высказывания
TSN
2024-05-28T19:36:57Z
В Украине изменятся условия выхода на пенсию: сколько лет обязательно нужно отработать
ГЛАВКОМ NET
2024-05-26T17:00:56Z
Украинцы могут перейти на другой вид пенсии и получать большее: в ПФУ сообщили важные моменты
Политека
2024-05-21T18:01:59Z
Когда в Украине закончится война – прогноз майора ВСУ
TSN
2024-05-19T12:09:49Z
"Одна из ужаснейших вещей". То, что сделал Фьюри после боя с Усиком, вызвало возмущение в сети
Обозреватель
2024-05-23T16:58:14Z
Непобедимый чемпион мира по боксу сенсационно проиграл в первом раунде, трижды упав в нокдаун. Видео
Обозреватель
2024-05-25T09:46:20Z
Экс-чемпион мира пересмотрел бой Усик – Фьюри и сделал откровенное признание о случившемся в поединке
Обозреватель
2024-05-22T16:52:39Z
Джейк Пол прокомментировал ситуацию с Майком Тайсоном
Корреспондент
2024-05-28T12:33:16Z
Летняя Олимпиада впервые пройдет на Ближнем Востоке – СМИ
ZN UA
2024-05-28T18:43:14Z
Сборная Украины встретилась с болельщиками перед Евро-2024. Фоторепортаж
Апостроф
2024-05-28T17:03:47Z
"Будет большая проблема". Белью сказал, чем конкретно закончится бой Усик – Фьюри
Обозреватель
2024-05-15T15:49:58Z
Усик - Фьюри: когда бой, во сколько начало чемпионского поединка
Telegraf
2024-05-16T12:06:41Z
После взвешивания Усика и Фьюри изменились шансы на победу украинца: что известно
Фокус
2024-05-18T13:42:23Z
Возле Киева появился гигантский столб дыма: что произошло
TSN
2024-05-25T13:18:37Z
Мощные удары по Харькову: власти сообщили, будет ли массовая эвакуация из города
TSN
2024-05-27T11:48:37Z
Большую часть Волчанска контролируют украинские военные — ОГВ «Харьков»
Известия Киев
2024-05-28T19:16:44Z
Счастливчики судьбы: три знака Зодиака, которые получат все, о чем мечтали в июне
Апостроф
2024-05-27T18:30:19Z
Украинцев ждет 34-градусная жара: где ударит в первую очередь
Знай
2024-05-28T19:36:41Z
Россияне нацелились на крупный украинский город: враг хочет "перерезать" ключевую трассу на востоке
Comments UA
2024-05-28T18:51:36Z
Россияне отводят войска от украинского города, который хотели захватить: в ВСУ объяснили ситуацию
Comments UA
2024-05-22T18:51:44Z
Странное явление в Мариуполе: Азовское море отошло от берега на сотни метров – видео
TSN
2024-05-28T12:16:06Z
Весы примут важные решения, Тельцы будут считать деньги: гороскоп на 28 мая для всех знаков Зодиака
Апостроф
2024-05-27T21:06:53Z
Пенсии в Украине пересчитают с 1 июня не всем: кто получит 1000 грн прибавки
Обозреватель
2024-05-24T22:34:45Z
В Минэнерго почти определились с новым тарифом на свет: каким будет подорожание
Знай
2024-05-23T18:30:51Z
Почти вдвое больше: новый тариф на свет могут ввести для тех, кто потребляет более 100 кВт
Фокус
2024-05-28T10:33:53Z
Отключения света в Украине ужесточатся: объявлены новые графики на 23 мая
Обозреватель
2024-05-22T16:16:15Z
Без рублей и юаней: в России придумали, как торговать с Китаем по-новому
Обозреватель
2024-05-28T18:58:10Z
Нефтеперерабатывающая фирма Индии будет покупать у РФ нефть в рублях - СМИ
Корреспондент
2024-05-28T18:03:22Z
Украинцам утвердили новые тарифы с 1 июня: коммуналка станет еще большим ударом
Знай
2024-05-25T02:30:55Z
Отключение света 27 мая: в ДТЭК сообщили, какие регионы и когда будут без электричества
TSN
2024-05-27T06:43:33Z
Украинцам могут отменить пенсии: существует пять оснований для прекращения выплат
Политека
2024-05-22T16:40:30Z
Лечение не помогает: бывшая певица из Украины показала своего мужа-стриптизера в неадекватности
Comments UA
2024-05-26T20:45:50Z
Светлана Тарабарова сообщила о горе в семье
Корреспондент
2024-05-28T10:51:01Z
Забрала детей и бросила мужа: российская певица уехала из страны
Comments UA
2024-05-21T20:42:59Z
Потап с шевелюрой, а Козловский – в штанах-клеш: как выглядели украинские звезды на последнем звонке. Фото
Обозреватель
2024-05-25T01:04:00Z
Умер легендарный украинский актер: что известно
Comments UA
2024-05-28T19:12:54Z
Олег Скрипка признался о маме, которая общается с родственниками в России
Знай
2024-05-28T18:51:06Z
Известная украинская певица на фоне алкогольной зависимости неожиданно заговорила об измене: "Пропасть"
TSN
2024-05-17T11:21:18Z
Украинцы довели предательницу Наташу Королеву до нервного срыва: росСМИ рассказали о состоянии певицы
Обозреватель
2024-05-17T11:13:17Z
"Я вернулся": Сбежавший из Украины во время полномасштабной войны Влад Яма удивил новым фото
Обозреватель
2024-05-15T12:55:26Z
На дорогах был замечен автопоезд со стратегическим бомбардировщиком B-1
AutoCentre
2024-05-25T17:04:42Z
В Украине собственники авто с ГБО под угрозой потери прав: почему не получится "сэкономить"
Знай
2024-05-25T14:51:52Z
Toyota будет выпускать бензиновые автомобили до полного запрета ДВС
AutoCentre
2024-05-28T12:01:58Z
Свежий, мощный и современный: в сети неожиданно появились эскизы новой модели "Lanos"
Знай
2024-05-24T16:51:23Z
Какие автомобили показали на выставке «Технологии защиты» и «ПожТех» в Киеве
AutoCentre
2024-05-28T19:31:10Z
Цена $13 750 и расход 2,9 л на 100 км: BYD показал альтернативу Skoda Octavia
Фокус
2024-05-28T17:30:10Z
В Китае создали электрический клон Range Rover за $2500
Фокус
2024-05-16T08:21:47Z
Как развивалось автомобильное ателье Pininfarina
AutoCentre
2024-05-22T21:57:34Z
В Китае выпустили стильный и недорогой гибрид с рекордным запасом хода
Фокус
2024-05-24T16:45:48Z