/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F26%2Fdae8faf17e2d98e476bbe354a8e617a5.png)
Застигає з першого разу: рецепт, як варити холодець з курки, індички та свинини
Незрозуміло, але факт - холодець готують переважно взимку, а в літню пору це блюдо не особливо популярне. Господині роблять його по-різному - зі свинини, курки і навіть індички, використовують желатин або обходяться без добавки. УНІАН розповість, як варити холодець, щоб домашні просили добавки.
Холодець з курки - рецепт
Інгредієнти:
- Курка - 1,5-2 кг
- Морква - 1 шт.
- Горошок зелений консервований - 1 банка
- Корінь петрушки - 1-2 шт.
- Сіль - 1 ст. ложка (за смаком)
- Лавровий лист - 2-3 шт .(за смаком)
- Цибуля (за бажанням) - 1 шт.
- Перець чорний горошком - 10 шт .(за смаком)
- Желатин - 1 пакетик (25 г)
Записуйте, як приготувати холодець з цілої курки або її частин.
Для початку курку потрібно вимити і покласти в каструлю, наповнену водою, і довести до кипіння. Можна поставити варитися цілком або розрізати на кілька частин. Моркву і цибулю почистити, розрізати навпіл і додати до курки. Накрити кришкою, варити на повільному вогні 20 хвилин, потім посолити і варити ще годину.
В кінці додати прянощі, знову проварити 5-10 хвилин, прибрати з вогню. Курку остудити, відокремити м'ясо від кісток. Набрати склянку бульйону, вилити його в миску, висипати желатин і перемішати до повного розчинення, а потім перелити назад в каструлю з бульйоном.
М'ясо курки нарізати шматочками, так само вчинити з петрушкою. Наповнити форми для холодцю м'ясом, петрушкою, зеленим горошком і нарізаною морквою. Залити бульйоном і залишити при кімнатній температурі. Коли курячий холодець охолоне, прибрати в холодильник до повного загустіння.
М'ясний холодець - бабусин рецепт
Інгредієнти:
- Свиняча голяшка - 1,8 кг
- Теляча гомілка, м'якоть - 1,8 кг
- Часник - 8 зубків
- Морква - 400 г
- Цибуля ріпчаста - 700 г
- Лавровий лист - 2 гілочки (приблизно 10 шт.)
- Зелень петрушки - 10 г
- Сіль (морська) - за смаком
- Перець чорний горошком - 2 ст. ложки
- Запашний перець горошком - 15 шт.
- Вода - 6 л
Розповідаємо, як варити холодець з м'ясного асорті.
Наповнити каструлю водою, довести до кипіння. Вимити м'ясо, покласти в ємність на вогні і варити 20-30 хвилин до появи піни. Зібрати її шумівкою, додати очищені моркву і цибулю, лавровий лист. Посолити, поперчити, залишити на повільному вогні на 6 годин. Після цього дістати цибулю і продовжувати варити ще 4 години.
Дістати з бульйону моркву і м'ясо, остудити його, сам бульйон процідити через сито або марлю. Часник очистити, пропустити через прес, додати в страву. Форму для холодцю застелити харчовою плівкою, м'ясо відокремити від кісток, нарізати шматочками. Викласти петрушку в форму, зверху - шматочки м'яса. Залити бульйоном і поставити в холодильник для застигання.
За бажанням можна приготувати холодець з рульки, а не з гомілки, але тоді вам потрібно купити відповідну частину свинини.
Холодець з індички зі свининою
Інгредієнти:
- Свинячі ніжки - 2 шт
- Ніжка індички - 1 шт
- Морква - 1 шт
- Цибуля - 1 шт
- Сіль, перець - за смаком
- Часник - за смаком
Запам'ятовуйте, як приготувати холодець з двох видів м'яса.
Ніжки залити холодною водою на ніч, після цього вимити і поскоблити ножем. Викласти в глибоку каструлю, залити холодною водою так, щоб вона покривала частини свинини і індички на 3 пальці. Довести до кипіння, коли з'явиться піна, зняти її. Поставити мінімальний вогонь, накрити каструлю кришкою, варити холодець 6-8 годин. Через 3-4 години додати очищену моркву і цибулю в лушпинні, посолити.
Коли м'ясо буде готове, дістати його з бульйону, відокремити від кістки і нарізати шматочками. Розкласти по формах для холодцю, залити бульйоном, який потрібно процідити через сито або марлю. Додати сіль, перець і часник, пропущений через прес. Поставити холодець в холодне місце для застигання.