/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F80c3c221b363b17760fb53a08743d116.jpg)
Соковита скумбрія на овочевій подушці: як приготувати
Скумбрія – це риба, яка ідеально підходить для запікання. Воно має багато ніжного та соковитого м'яса, а також мало кісток. До того ж, чудово поєднується з різними овочами.
Ідея приготування запеченої скумбрії на овочевій подушці опублікована на сторінці фудблогерки з ніком sugaring.ostrog.solodkaledi в Instagram. Особливого смаку додає соус на основі сметани з гірчицею.
Інгредієнти:
- скумбрія – 1 шт
 
- картопля – 5/6 шт (відварити шматочками)
 - цибуля – 1 шт
 - помідори чері – 10 шт
 - морква – за бажанням
 
Інгредієнти для соусу:
- сметана – 2-3 ст.л.
 - гірчиця зернами –1 ст л
 - мед – 1 ч.л.
 - соєвий соус – 2 ч.л.
 - сіль, перець, приправа до риби за смаком
 
Спосіб приготування:
1. Рибу почистити.
2. Розрізати вздовж, щоб вийшло дві плоскі філейки.
3. По хребту зробити надрізи.
4. Змішати всі інгредієнти для соусу.
5. У скляну форму викласти половинки відвареної картоплі.
6. Зверху цибулю, помідори та моркву.
7. Покласти рибу.
8. Змастити соусом.
9. Накрити фольгою.
10. Запікати 20 хвилин.
11. Зняти фольгу і ще готувати 15-20 хвилин
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Скумбрія запечена
 - Скумбрія в клярі
 - Запечена скумбрія з часником та спеціями