Вам навіть не доведеться варити буряк та моркву
Буряк – важливий продукт на нашій кухні. З неї можна приготувати не лише улюблений борщ, а й найрізноманітніші салати.
Хто б міг подумати, що найрізноманітніші бурякові салати дуже популярні багато років? Ось якщо прогулятися середньовічним замком, зайти в місцевий "ресторан" і заглянути в меню, то ви зустрінете незвичайний салат з буряком і яловичиною. Shuba пропонує його повторити. Готується він із сирого буряка та моркви, але деякі кухарі радять відварити овочі до напівготовності. Спробуємо?
Як приготувати французький салат
Інгредієнти на 2 порції:
- яловичина — 200 г;
- буряк — 2 шт.;
- морква — 1 шт.;
- капуста білокачанна — 200 г;
- картопля — 2 шт.;
- солоні огірки — 1.5 шт.;
- майонез 72% — 100 г;
- сіль, перець чорний мелений — до свого смаку.
Спосіб приготування:
- Картоплю, моркву і буряк ретельно миємо та очищаємо. Картоплю натираємо на дрібній тертці. Буряк та моркву натираємо на салатній тертці.
- М’ясо миємо, сушимо і нарізаємо тонкою соломкою, солимо і перчимо.
- Огірки нарізаємо соломкою, капусту тонко шаткуємо і трохи розминаємо руками.
- М’ясо обсмажуємо до готовності на розігрітій сковороді з невеликою кількістю олії, викладаємо на паперовий рушник для видалення надлишків олії.
- За необхідності додаємо в сковороду олію та обсмажуємо картоплю до золотистої скоринки.
- На зручному блюді розкладаємо всі інгредієнти окремими купками, додаємо в центр майонез і подаємо до столу. Змішуємо салат після подачі.
Рекомендуємо також приготувати незвичайний салат з буряком та апельсинами за рецептом "Телеграфа". Ця страва точно вас здивує.
Теги за темою
ФранціяПоділитися сюжетом
Джерело матеріала