Домашня ковбаса смакує до будь-якого свята, події і навіть буденної страви. Готується не дуже складно, виходить набагато краще магазинної, та ще й із натуральних інгредієнтів, без барвників, ароматизаторів і підсилювачів смаку.
Як зробити неймовірно соковиту домашню ковбасу зі свинини – читайте в матеріалі Факти ICTV.
Рецепт домашньої ковбаси
Інгредієнти
Зараз дивляться
- Свинина (шийна частина) – 1 кг
- Натуральна оболонка зі свинячих кишок – 1 м
- Сметана – 300 г
- Часник – 3 зубки
- Коньяк – 1 ч. л.
- Прованські сушені трави – 1 ч. л.
- Мускатний горіх – 1 ч. л.
- Чорний перець – 1 ч. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Цибуля – 1 шт.
- Лавровий лист – 3 шт.
- Олія для змащування – 1 ст. л.
Приготування
- Готуємо оболонку. Кишки промиваємо під проточною водою, посипаємо їх содою, наливаємо оцет, викладаємо нарізану кільцями цибулю, лаврове листя, і заливаємо все водою. Даємо оболонці настоятися в розчині протягом однієї години.
- Готуємо фарш. 0,5 кг свинини нарізаємо дрібними шматочками, решту пропускаємо через м’ясорубку. Змішуємо фарш і шматочки свинини. Коньяк змішуємо з видавленим часником, сіллю, перцем, мускатним горіхом, сушеними петрушкою і кропом. Потім додаємо до фаршу прованську суміш і сметану та добре вимішуємо масу.
- Готуємо домашню ковбасу. Оболонку промиваємо у воді. На насадку від м’ясорубки насаджуємо гармошкою оболонку і начиняємо її фаршем. Зав’язуємо ковбасу з обох боків. Зубочисткою робимо проколи, щоб випустити повітря, і змащуємо ковбасу олією. У розігріту духовку до 170°С ставимо глибоке деко з водою, а ковбасу кладемо на середньому рівні та запікаємо приблизно одну годину.
Теги за темою
РождествоПоділитися сюжетом
Джерело матеріала