Ніжна, хрустка випічка з тонким ароматом імбиру
Приготування імбирних пряників — це чудова можливість провести час з сім'єю та приготувати гостинці для своїх близьких до різдвяних свят. Рецептів випічки існує чимало, зокрема, чудовий варіант з глазур'ю.
Ми пропонуємо ще один цікавий рецепт цих смаколиків — із карамеллю. Ним поділилися у "TikTok".
Як приготувати карамельно-імбирне печиво
Інгредієнти:
- цукор — 500 г;
- гаряча вода — 200 мл;
- вершкове масло — 200 г;
- кориця, імбир, кардамон — по 1 ч. л.;
- сода — 1 ч. л.;
- сіль — дрібка;
- жовток — 1 шт.;
- борошно — 700-1000 г
Спосіб приготування:
- 250 г цукру насипати в каструлю з товстим дном і розтопити до карамельного кольору.
- Тонкою цівкою швидко влити гарячу воду.
- Додати 250 г цукру та вершкове масло.
- Як тільки цукор і масло розтануть, додати спеції, соду і сіль. Залишити охолонути на 40 хвилин.
- Після цього поступово додати борошно, замісити тісто та відправити у холодильник мінімум на 2-4 год, а краще лишити на добу.
- Розкочувати тісто товщиною 4-5 мм, вирізати прянички.
- Випікати у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці близько 8-9 хвилин.
Раніше ми писали, як вибрати солодощі до Дня Святого Миколая. Тоді ваші подарунки будуть не тільки смачними, а й нешкідливими.
Теги за темою
РіздвоПоділитися сюжетом
Джерело матеріала