Обов'язково приготуйте цю нереальну смакоту на Різдво
Ми розповідали, як приготувати дуже смачне і красиве святкове печиво. Тепер ділимось рецептом чудового різдвяного калача. Він дуже ніжний та смачний, адже у ньому аж три види начинки та пишне тісто.
Цей калач надзвичайно ароматний, а ще він дуже гарно виглядає у розрізі. Рецептом поділились на ютуб-каналі "Закарпатська господиня". Такий калач виходить нереально ніжним і смачним.
Інгредієнти:
- 500 г борошна
- 20 г дріжджів
- 225 мл молока
- 1 яйце
- 50 г вершкового масла
- 10 г ванільного цукру
- 60 г цукру
- 70 г сметани
- дрібка солі
Макова начинка:
- 150 г меленого маку
- 50 г цукру
- 5 г ванільного цукру
- 80 мл молока
Горіхова начинка:
- 150 г мелених волоських горіхів
- 50 г цукру
- 5 г ванільного цукру
- 80 мл молока
Вишнева начинка:
- 100 г вишневого варення
- 1,5 ст. л. крохмалю
Кондитерська присипка:
- 50 г борошна
- 30 г масла
- 2 ст. л. цукру
Спосіб приготування:
- Для опари дріжджі розводимо у теплому молоці з цукром. Додаємо ложку борошна та перемішуємо. Залишаємо в теплому місці під рушничком.
- До решти борошна додаємо сіль, ванільний цукор, яйця та готову опару. Розмішуємо, вливаємо розтоплене масло, сметану та молоко.
- Руками замішуємо тісто. Накриваємо його харчовою плівкою та залишаємо його у теплому місці на 1,5- 2 години.
- В цей час займаємось начинками. До горіхів додаємо цукор, ванільний цукор і гаряче молоко. Перемішуємо.
- До маку теж додаємо цукор, ванільний цукор та гаряче молоко. Перемішуємо.
- До вишневого варення додаємо крохмаль. Кількість крохмалю треба визначати за густиною варення.
- Тісто ділимо на три рівні частини. Кожну з них розкочуємо, щоб вийшли прямокутні пласти.
- На кожен пласт викладаємо по одному виду начинки. З одного боку залишаємо кілька сантиметрів тіста. Закручуємо тісто в рулети, щільно защіпаємо.
- Викладаємо їх паралельно та защіпаємо один бік. Заплітаємо косичку та защіпаємо тісто і з іншого боку. Скочуємо виріб у калач.
- Викладаємо його на деко, застелене пергаментом. Беремо скляну банку, дно і краї змащуємо олією та ставимо посередині тіста. Залишаємо.
- Для присипки у борошно додаємо холодне вершкове масло і цукор. Руками перетираємо у дрібну крихту.
- В окремій мисочці збиваємо яйце. Змащуємо ним калач. Посипаємо готовою крихтою. На 45 хвилин ставимо у заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку.
Різдвяний калач виходить неймовірно ніжним. Також ми розповідали, як до свят приготувати фантастичний пряничний будиночок.
Теги за темою
РождествоПоділитися сюжетом
Джерело матеріала