Обов’язково приготуйте таке печиво до свят
Ми розповідали, як готувати смачні батуринські коржики з мигдалем. Тепер ділимось рецептом особливого різдвяного печива.
На SHUBA розповіли, як приготувати смачне універсальне тісто, з якого можна зробити два види вітражного печива. До процесу приготування можна долучити дітей.
Інгредієнти:
- Масло вершкове — 200 г
- Цукор — 150 г
- Яйця курячі — 2 шт.
- Борошно пшеничне — 350 г
- Крохмаль -150 г
- Розпушувач — 1/2 ч. л.
- Цукор ванільний — 1/2 ч. л.
- Льодяники — 200 г
- Джем — до смаку
- Цукрова пудра — до смаку
Спосіб приготування:
- М‘яке масло вінчиком змішуємо з цукром. Додаємо яйця, гарно перемішуємо, всипаємо крохмаль, борошно, розпушувач та ванілін.
- Замішуємо руками туге та круте тісто. Витримуємо його в холодильнику мінімум 1 годину.
- Охололий пласт розкочуємо товщиною 3-4 мм. Щоб було простіше, робимо це між двома листами пергаменту.
- Для вітражного печива льодяники кладемо в пакет, подрібнюємо. Фігурно вирізаємо печиво, в центрі половини печеньок вирізаємо віконечко.
- Викладаємо на деко, застелене пергаментом. У половинки, які з віконечками, засипаємо подрібнені цукерки. Випікаємо печиво у духовці, розігрітій до 180°С приблизно 7 хвилин.
- Для печива з конфітюром вирізаємо парну кількість кружалець. У половині з них вирізаємо фігурні віконечка. Ставимо у духовку, випікаємо теж приблизно 7 хвилин.
- Випечені половинки з віконечками притрушуємо цукровою пудрою. На інші половинки викладаємо конфітюр чи джем, прикриваємо зверху половинками з віконечками.
Печиво виходить ароматне, м’яке та оригінальне. Можна покласти його всередину пряничного будиночка.
Теги за темою
РіздвоПоділитися сюжетом
Джерело матеріала