![Можна приготувати до Різдва: розсипчасте печиво з чорним шоколадом](https://thumbor.my.ua/aSBUSPoRULGO5ab6P_otmHxaV5w=/335x225/smart/filters:format(jpeg)/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F45%2F4d116e0697be3ae821b05170cbdbcb4f.jpg)
Можна приготувати до Різдва: розсипчасте печиво з чорним шоколадом
Печиво зі шматочками шоколаду виходить ніжним та розсипчастим
До Різдва можна приготувати неймовірно смачний калач з потрійною начинкою або ж спекти подвійний штолен. Чудовою ідеєю також буде спекти розсипчасте печиво з чорним шоколадом.
Якщо тісто вирізати формочками ялинок або пряничних чоловічків — вийде атмосферно та святково. А рецептом з нами поділилися на порталі "Українська ґаздиня".
Як приготувати печиво з чорним шоколадом
Інгредієнти:
- яйце – 1 шт.;
- цукор – 120 г;
- вершкове масло або маргарин – 100 г;
- крохмаль – 4 столові ложки з гіркою;
- розпушувач для тіста – 1 чайна ложка з гіркою;
- борошно – 210 г;
- шоколад чорний – 80 г;
Як приготувати розсипчасте печиво з шоколадом
- Яйце розтерти з цукром.
- Додати розм'якшене вершкове масло, збити.
- Додати крохмаль, розмішати.
- Борошно змішати з розпушувачем для тіста і просіяти через дрібне сито, додати до масла та яєць.
- Шоколад натерти на терці або подрібнити ножем, додати в тісто і розмішати, тісто має вийти м’яким і ніжним.
- Залишити тісто у холодильнику на пів години.
- Дістати тісто із холодильника і розкотити товщиною 5 мм, формочками вирізати печиво.
- Викласти печиво на застелене пергаментом деко.
- Випікати у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці близько 15-20 хвилин.
Також до Різдва можна приготувати ароматне карамельно-імбирне печиво за рецептом "Телеграфа". Випічка виходить ніжною та хрусткою з тонким ароматом імбиру.
Теги за темою
РіздвоПоділитися сюжетом
Джерело матеріала