Наближаються новорічні та різдвяні свята. Але, незважаючи на складну ситуацію, українці не втрачають силу духу та впевнено йдуть до перемоги.
При нагоді багатьом хочеться влаштувати невелике свято для себе та своїх рідних. Ідеальною закускою для святкового столу будуть мариновані печериці, які можна дуже швидко приготувати вдома. І тут важливо приготувати вдалий маринад.
Інгредієнти:
- Печериці – 1 кг;
- Вода – 0,5 л;
- Цукор - 100 г;
- Оцет 6% – 100 мл;
- Соль – 1 ст. л.;
- Лавровий лист – 2 шт.;
- Гострий перець – 0,5 ч. л.;
- Гвоздика – 5 штук;
- Горчица в зернах – 1 ч. л.;
- Коріандр – 1/4 ч.л. л.;
- Часник – 3-4 зубчики;
- Рослинна олія – 20 мл.
Приготування маринованих печериць:
Насамперед добре вимийте печериці. З'єднайте в каструлі воду, оцет, велику сіль, цукор та інші спеції. Тепер покладіть туди підготовлені печериці. Доведіть до кипіння в каструлю, потім накрийте кришкою і готуйте на середньому вогні протягом 20 хвилин.
Після цього додайте дрібно нарізаний часник і олію без запаху. Продовжуйте готувати ще приблизно протягом 2 хвилин під кришкою. Цю смачну закуску не обов'язково їсти відразу, готові гриби можна розподілити в чисті банки разом із розсолом та закрутити кришкою.
Раніше ми повідомляли, що дефіцит хліба в супермаркеті не страшний: унікальний рецепт, після якого в магазин більше ні ногою.
Поділитися сюжетом
Джерело матеріала