/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F45%2F7ff5599c5e4d918eebd1a429723c73a8.jpg)
"Новорічний салют" із звичайних шпрот: ця закуска має бути на вашому столі
Вона прикрасить будь-який стіл
Не за горами новорічно-різдвяні свята. Кожен кулінар уже шукає рецепти незвичайних страв, щоб здивувати близьких та друзів.
Разом з Yabpoela пропонуємо приготувати із простих продуктів гарну закуску до новорічного столу. Незвичайна подача, фантастичне поєднання смаків та простота приготування – це безпрограшний варіант для святкового меню.
Як приготувати закуску зі шпротами "Новорічний салют"
Інгредієнти:
- лаваш тонкий прямокутний — 1 упаковка;
 - шпроти в олії – 1 банку;
 - яйця курячі — 2 шт.;
 - сир твердий – 40 г;
 - часник – 2 зубчики;
 - огірки солоні – 2 шт.;
 - кріп, майонез, сіль – до смаку.
 
Спосіб приготування:
- Листи лаваша нарізаємо на квадрати розміром 10х10 см, складаємо в стопку і розрізаємо по діагоналі, щоб вийшли трикутники.
 - Кожен трикутник згортаємо в трубочку одного діаметра та закріплюємо зубочисткою. Усередині повинен залишатися простір для начинки та кожна заготовка повинна стійко стояти.
 - Всі заготовки ставимо на деко і відправляємо підсушитися в розігріту до 180 градусів духовку на 10 хвилин. Лаваш підсушиться і добре триматиме форму. Обережно прибираємо зубочистки.
 - Для приготування начинки на дрібній терці тремо сир, варені яйця і часник. Все змішуємо, заправляємо майонезом та перемішуємо.
 - Шпроти відправляємо на паперовий рушник, щоб прибрати зайву олію.
 - У кожну трубочку вкладаємо рибку хвостом нагору і нарізаний брусочком солоний огірок. Зверху вкладаємо невелику кількість сирної начинки.
 - Перевертаємо трубочку та викладаємо з боку дна трохи начинки.
 - Готову закуску прикрашаємо гілочками кропу і подаємо до столу.
 
Раніше ми розповідали, які страви мають стояти на новорічному столі. Дракон точно буде до вас прихильний.
Поділитися сюжетом
Джерело матеріала