Розкішний рецепт до святкового столу
Ми розповідали, як смачно приготувати холодець до святкового столу. Тепер ділимось рецептом розкішного м’ясного рулету з сухофруктами.
Такий рулет з індички з сухофруктами та горіхами пекан готується зовсім нескладно, а виходить фантастично смачним і красивим. Рецептом поділилась блогерка alina_prokuda.
Інгредієнти:
- 1 велика грудка індички, метелик
- сіль і перець до смаку
- приправа з часником на дровах
- 1 пачка бекону (12 смужок)
- 1 чашка білого вина
- апельсини або помело
- 1/2 склянки кураги, подрібненої
- 1/2 склянки чорносливу, подрібненого
- 1/2 склянки пекан, нарізаних
- 1 велика цибуля-шалот, дрібно нарізана
- 3 зубчики часнику, подрібнити
- 1 ч. Л. свіжого чебрецю, подрібненого
- 1 ч. Л. свіжого розмарину, подрібненого
- сіль і перець до смаку
- 2 ст.л оливкової олії + 1 ст.л вершкового масла
Спосіб приготування:
- На сковороді розігрійте 2 столові ложки оливкової олії. Пасеруйте дрібно нарізані цибулю і часник до прозорості.
- Додайте курагу, чорнослив, пекан, чебрець і розмарин. Готуємо все разом кілька хвилин до розм'якшення плодів.
- Приправте сіллю та перцем, потім відставте остигати. Паралельно розігрійте духовку до 390 °F.
- Покладіть грудку індички на чисту поверхню. Приправте обидві сторони сіллю, перцем і спеціями. Ножем розріжте її у пласт, трохи відбийте.
- Охолоджену начинку рівномірно розподіліть по індичці. Згорніть індичку, щільно загорніть у бекон і зав’яжіть кухонною ниткою, щоб закріпити.
- У форму для випікання додайте 2 кільця помело або апельсинів, 1 чашку білого вина та викладіть рулет. Накриваємо кришкою та ставимо у попередньо розігріту духовку.
- Випікайте приблизно 45-60 хвилин. Зніміть кришку за 5-7 хвилин до кінця часу, щоб бекон став хрустким і рум’яним.
Після того, як вийняли рулет з духовки, даємо йому відпочити 10 хвилин — і можна нарізати. До такої розкоші відмінно підійде салат з мандаринами.
Поділитися сюжетом
Джерело матеріала