Так цю страву ви ще не готували
Для багатьох людей оселедець під "Шубою" є однією з улюблених страв та теплим спогадом з дитинства. Салат зазвичай готується на свята. Необхідні інгредієнти викладаються шарами та змащують майонезом.
Однак є й інші, не менш цікаві рецепти та способи подачі цієї страви, і разом із Shuba поділимося одним. Якщо ви використовуєте замість оселедця слабосолену сьомгу чи лосось і подасте салат у невеликих порційних стаканчиках, класичний салат "Шуба" стане цікавішим. Рекомендуємо приготувати цю страву на різдвяно-новорічні свята — і ви отримаєте масу насолоди.
Як приготувати "Шубу" з сьомгою у склянках
Інгредієнти на 8 порцій:
- сьомга слабосолона — 500 г;
- картопля — 3 шт.;
- морква — 2 шт.;
- буряк — 2 шт.;
- цибуля ріпчаста — 1 шт.;
- майонез 72% — до свого смаку.
Спосіб приготування:
- Відварюємо картоплю, моркву та буряк. Остуджуємо, чистимо і натираємо на великій тертці.
- Цибулю чистимо і дрібно шаткуємо. Слабосолону рибу нарізаємо маленькими кубиками.
- На дно склянки викладаємо шар тертої картоплі, зверху — рибу, на неї цибулю і змащуємо тонким шаром майонезу.
- Зверху викладаємо моркву, змащуємо майонезом. Наступний шар — буряк, змащений майонезом.
- Склянки відправляємо в холодильник щонайменше на кілька годин, а краще — на ніч. При подачі за бажанням прикрашаємо зеленню.
А ще під "Шубою" можна приготувати скумбрію. Ви більше не повернетеся до класичного рецепту салату.
Теги за темою
Новый годПоділитися сюжетом
Джерело матеріала