/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F2eb3c650074d8528c692c2b2fea76154.png)
Пиріг-жульєн з філе та грибами для ситної вечері: готується з листкового тіста
Пироги можна готувати з будь-якого тіста, а також будь-якою начинкою. Найкраще і найвдаліше брати вже готове листкове тісто.
Кулінарка Ірина поділилася в Instagram рецептом смачного листкового пирога з грибами, філе та моцарелою.
Інгредієнти:
- листкове тісто – 500-600 г
- 1 цибулина
- 500 г печериць
- 500 г курячого філе
- 1 ст л борошна
- 200 г вершків 20%
- суміш трав "Прованська" сіль, чорний перець
- 180-200 г моцарелли
- масло
- 1 жовток+1 ст.л води
- кунжут
Спосіб приготування:
1. Цибулю наріжте півкільцями і обсмажте на невеликій кількості олії до прозорості.
2. Додайте нарізані соломкою печериці і обсмажте все разом до золотистого кольору, приберіть зі сковорідки.
3. У сковорідку додайте трохи олії та обсмажте нарізане соломкою куряче філе до золотистого кольору. Повертаємо в сковороду гриби та цибулю. Додайте сіль, чорний перець і борошно і смажте разом кілька хвилин.
4. Влийте вершки та доведіть до загустіння на повільному вогні, постійно помішуючи.
5. Моцарелу натріть на тертці і додайте половину до начинки, перемішайте. Форму застеліть пергаментом і викладіть квадратний лист готового листкового тіста завтовшки приблизно 5 мм. Усередину пирога перекладіть начинку, рівномірно розподіліть і посипте сиром. Загорніть краї тіста до центру. Змастіть жовтком змішаним із 1 ст. л води та посипаємо кунжутом.
6. Випікайте 40-45 хвилин при температурі 180 С.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Пісний пиріг з вишнею
- Пиріг з ревеню
- Овочевий пиріг з цукіні, шинкою та сиром