Цей салат завжди тепер буде серед обов’язкових страв на свято
Не за горами одне з найголовніших християнських свят — Різдво. Тому всі кулінари стурбовані пошуком пісних страв на різдвяний стіл — за давніми звичаями їх має бути 12.
Разом з food.znaj.ua пропонуємо і цього року не забувати про наші традиції. Пропонуємо подати до свята смачний та пісний салат із квасолею та сушеними грибами. Варто приготувати його раз – і така страва буде весь час у вашому меню.
Як приготувати пісний салат з квасолею та грибами
Інгредієнти:
- відварена або консервована квасоля — 500 г;
- сушені гриби — 50 г;
- морква — 1 шт.;
- цибуля — 1 шт.;
- часник — 3 зубчики;
- олія — 50 мл;
- сіль, перець чорний мелений, зелень — на смак.
Спосіб приготування:
- Сушену квасолю відваріть до готовності, з консервованої злийте рідину.
- Сушені гриби замочіть у холодній воді на 10 хвилин, потім злийте воду, залийте новою, посоліть і відваріть до готовності. Після цього злийте воду і наріжте.
- Моркву та цибулю очистьте. Моркву натріть на тертці, а цибулю наріжте невеликими шматочками та обсмажте на розігрітій сковороді до золотистого кольору. Додайте до нього моркву, готуйте до м’якості, посоліть і поперчіть на свій смак.
- Змішайте квасолю, гриби, додайте пропущений через прес часник, нарізану зелень, засмажку, посоліть, поперчіть, ретельно перемішайте і подавайте до столу.
Раніше ми розповідали, як приготувати класичну кутю на Різдво. Відзначайте свято відповідно до традицій!
Теги за темою
РіздвоПоділитися сюжетом
Джерело матеріала