Наближається Новий рік і багато українців, незважаючи на складну ситуацію, все ж таки хотіли б принести хоча б маленьку радість собі та своїм рідним, зробивши невелике свято та накривши стіл для близьких людей.
Пропонуємо з цієї нагоди спробувати приготувати дешевий і водночас смачний салат "Апельсинка", який цілком може замінити на новорічному столі звичні нам "Олів'є" та "Оселедець під шубою".
Складові салати "Апельсинка":
- філе куряче - 350 г;
- сир твердий – 150 г;
- гриби мариновані – 200 г;
- яйця – 5 шт.;
- морква – 2 шт.,
- цибуля ріпчаста - 2 шт.;
- часник (за бажанням) – 2 зубчики;
- олія, майонез, сметана.
Спосіб приготування салату:
Спочатку підготуйте овочі та м'ясо – відваріть в окремих ємностях моркву та курятину у підсоленій воді. Після цього наріжте соломкою м'ясо.
Тепер відваріть яйця, відокремте білки від жовтків і натріть все на дрібній тертці. Цибулю обсмажте на олії до появи золотистого кольору, змішайте з ним третину моркви. Дрібно наріжте гриби. На дрібній тертці натріть сир.
Тепер, формуючи половинку апельсина, викладіть на великій тарілці всі складові шарами: смажену цибулю і моркву; відварене м'ясо; твердий сир та жовтки; мариновані гриби; білки; морква та смужки з майонезу, що імітують лінії апельсинки. Кожен шар покривайте сіткою майонезу. Перед подачею на стіл салат має постояти у холодильнику 2 години.
Раніше ми повідомляли про яскраву закуску "Мандаринка" з сиром та куркою: рецепт новорічного прикраси до вашого столу.