![Навіщо до "Шуби" додавати морську капусту: фантастичний різдвяний рецепт](https://thumbor.my.ua/wqNLWLBr4Y896sJpqAWpLcxHuXk=/335x225/smart/filters:format(jpeg)/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F45%2Fb98ffec0d15f1643f54f9e29641a3770.jpg)
Навіщо до "Шуби" додавати морську капусту: фантастичний різдвяний рецепт
Пост — не привід відмовлятися від страви
Важко уявити наші свята без класичного оселедця під "Шубою". Але що робити під час посту та на Різдво, коли не можна їсти рибу?
Разом з theLimе пропонуємо замінити оселедець у салаті на… морську капусту. Таку страву можна подавати і на пост, і на різдвяний стіл.
Як приготувати "Шубу" з морською капустою
Інгредієнти:
- буряк — 1-2 шт.;
- морква — 1-2 шт.;
- картопля — 2 шт.;
- цибуля ріпчаста — 1 шт.;
- морська капуста — 150 г;
- пісний майонез — 150 г;
- сіль — до свого смаку.
Спосіб приготування:
- Цибулю чистимо від лушпиння і нарізаємо дрібними кубиками. З морської капусти зливаємо рідину та за бажанням нарізаємо на невеликі шматочки.
- Змішуємо капусту з цибулею, солимо і додаємо пісний майонез.
- Картоплю, моркву та буряк ретельно промиваємо і відварюємо до готовності. Даємо їм охолонути, чистимо і нарізаємо кубиками або трьома на великій тертці.
- Підготовлені інгредієнти викладаємо на широке блюдо наступним чином: перший шар — картопля (трохи солимо), далі морська капуста з цибулею, після — морква і змащуємо її майонезом. Далі йде буряк.
- Змащуємо салат майонезом, відправляємо в холодильник на кілька годин, щоб він настоявся, і подаємо до столу.
А ось з оселедця можна приготувати незвичайну закуску за рецептом "Телеграфа". Спробуйте і не пошкодуєте.
Теги за темою
РіздвоПоділитися сюжетом
Джерело матеріала