В Україні на Святвечір традиційно готують 12 пісних страв. Серед них обов'язково має кутя з пшениці. Також, дуже часто на стіл ставлять вареники та пиріжки з пісною начинкою, різноманітні салати з овочів. Але є й такі продукти, які не можна готувати на це свято.
Редакція FoodOboz розповість, страви з яких продуктів не можна готувати на Святвечір. Дотримуватись цих правил потрібно обов'язково.
Дванадцять пісних страв на Різдвяному столі символізують 12 апостолів – найближчих учнів Ісуса Христа. Їжа обов'язково має бути пісною. Тому потрібно відмовитись від таких продуктів:
- м'яса
- молока
- яєць
- інших продуктів тваринного походження
Також, на Святвечір зовсім недоречно готувати різноманітні екзотичні продукти та морепродукти – їжа має бути максимально простою. Від риби теж потрібно відмовитись, тому що в ній є кров.
Не можна у Святвечір пити алкоголь, тому що він затьмарює свідомість, а Різдво потрібно зустріти з чистим розумом.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Багата кутя на Різдво
- Кутя на Різдво
- Смачна кутя на Різдво