Разом із салатом дайте гостям ручки – вони записуватимуть рецепт.
Якщо вам набридла класична Шуба на новорічному столі, пропонуємо її замінити. Тим більше якщо натомість страви приготувати незвичайний салат.
Сьогодні у нас з Shuba зовсім особливий рецепт — салат з оселедцем та яблуками. У цій оригінальній страві поєднуються пікантний смак риби та з яблуком та буряком. До речі, за бажання ви можете замінити буряк апельсином — так у вас вийде салат із яскравими фруктовими акцентами.
Як приготувати салат з яблуками та оселедцем
Інгредієнти на 4 порції:
- буряк середнього розміру — 1 шт.;
- яблука — 2 шт.;
- селера, стебло — 2 шт.;
- оселедець, філе — 2 шт.;
- волоські горіхи — 40 г;
- сметана — 100 г;
- лимон, сік — 20 мл;
- цибуля червона ріпчаста — 1 шт.;
- сіль, перець чорний мелений, гілочка кропу — до свого смаку.
Спосіб приготування:
- Буряк миємо і варимо до готовності. Даємо їй охолонути, чистимо і нарізаємо кубиками.
- Підсушуємо горіхи та дрібно нарізаємо їх Моїм кріп, сушимо і подрібнюємо його. Цибулю чистимо і нарізаємо тонкими півкільцями.
- Невеликими шматочками нарізаємо селеру. Яблука чистимо від шкірки та серцевини, нарізаємо скибочками та поливаємо лимонним соком. Оселедець нарізаємо шматочками.
- У салатнику з’єднуємо підготовлені інгредієнти, заправляємо сметаною, солимо, перчимо, перемішуємо та подаємо до столу.
З буряка можна приготувати незвичайну закуску. Спробуйте і вам сподобається.
Теги за темою
Новый годПоділитися сюжетом
Джерело матеріала