Готується швидко із мінімуму продуктів
У зв’язку з наближенням Різдва кожен кулінар ламає голову, що приготувати на святковий стіл. Відмінний вихід у цій ситуації — мариновані печериці.
Домашні мариновані печериці актуальні цілий рік. Саме тому ця смачна та швидка у приготуванні закуска за рецептом Shuba доповнить стіл на Різдво та Новий рік. До того ж такі грибочки можна використовувати як інгредієнт для салатів.
Як приготувати мариновані печериці
Інгредієнти на 4 порції:
- печериці — 400 г;
- вода — 100 мл;
- оцет 9% — 40 мл;
- олія соняшникова — 40 г;
- сіль — 1 ч. л.;
- цукор — 1 ч. л.;
- перець чорний, горошок – 10 шт.;
- часник, зубчики — 2 шт.;
- лавровий лист — 2 шт.;
- цибуля — 1 шт.
Спосіб приготування:
- Для початку підготуємо усі необхідні інгредієнти. Часник чистимо і нарізаємо. Цибулю чистимо, нарізаємо півкільцями. Печериці моєму та сушимо.
- У воду додаємо оцет, олію та інші інгредієнти, крім цибулі.
- Гриби в маринаді ставимо на плиту, доводимо до кипіння та варимо ще 10 хвилин. Після відправляємо їх у ємність, додаємо цибулю, охолоджуємо та ставимо в холодильник на 6 годин.
До речі, на різдвяному столі буде доречним і грибний підлив за рецептом "Телеграфа". Вона виходить настільки смачною, що страву з’їдять одразу!
Теги за темою
РождествоПоділитися сюжетом
Джерело матеріала