Його перевага також у тому, що пиріг може довго зберігатися.
Чи уявляєте ви собі різдвяний стіл без десертів? Ми – ні, тому пропонуємо вам приготувати незвичайний панфорте.
Це традиційний різдвяний смак Італії. Він має форму коржика з великою кількістю сухофруктів та горішків. Цей смак за рецептом "Господиньки" довго зберігається в холодильнику, тому його можна приготувати заздалегідь і мати під рукою щось солодке.
Як приготувати італійський різдвяний пиріг панфорте
Інгредієнти:
- 100 г волоських горіхів;
- 100 г горіхів кеш’ю;
- 100 г арахісу;
- 100 г ізюму;
- 50 г чорносливу;
- 50 г кураги;
- 160 г борошна;
- 100 г шоколаду;
- 200 г меду;
- цедра лимона, імбиру, кориці.
Для шоколадної глазурі:
- 40 г шоколаду;
- 20 г вершкового масла;
- 2-3 ст. л. молока.
Спосіб приготування:
- Волоські горіхи та кеш'ю нарізаємо великими шматочками. Відправляємо в миску разом з арахісом та промитими родзинками.
- Туди ж відправляємо подрібнені чорнослив, курагу, лимонну цедру, сухий імбир, корицю та борошно, все добре перемішуємо.
- Шоколад розтоплюємо на водяній бані або в мікрохвильовій печі, разом з медом відправляємо в миску. Все вимішуємо лопаткою, потім руками.
- На застелене папером деко ставимо кільце діаметром 17 см, перекладаємо в нього отриману масу, утрамбовуємо і відправляємо в розігріту до 160 градусів духовку на 30 хвилин.
- Для глазурі розтоплюємо шоколад, додаємо вершкове масло та молоко. Поливаємо готовий пиріг і прикрашаємо дрібно нарізаними горішками.
Подаємо панфорт разом з "Киплячим казаном" і насолоджуємося. Смачного!
Теги за темою
РіздвоПоділитися сюжетом
Джерело матеріала