Обов’язково приготуйте їх до святкового столу
Не за горами одне з найголовніших християнських свят — Різдво. На святковий стіл заведено подавати 12 пісних страв. Ми пропонуємо урізноманітнити меню пісними пиріжками.
За рецептом theLime ви приготуєте їх із задоволенням, і із задоволенням з’їсте. Вам настільки сподобаються ці пиріжки, що ви готуватимете їх знову і знову.
Як приготувати пиріжки з капустою
Інгредієнти:
Для тіста:
- вода 38-40 ° — 250 мл;
- сухі дріжджі – 6 г (активних 18 г);
- борошно — 100 + 400 г;
- цукор — 1 ст. л.;
- олія рослинна — 50 мл;
- сіль — 0,5 ч. л.
Для начинки:
- цибуля ріпчаста — 1 шт.;
- морква — 1 шт.;
- капуста — 700 г;
- сіль, чорний мелений перець — до свого смаку;
- томатний соус — 150 мл;
- олія — для смаження.
Спосіб приготування:
- Для тіста в глибоку миску влийте теплу воду, додайте дріжджі, цукор і 100 г просіяного борошна. Все перемішайте та залиште в теплому місці на 20 хвилин.
- Через зазначений час додайте рослинну олію, сіль, борошно, що залишилося, і замісіть руками еластичне тісто. Перекладіть в чисту суху миску, накрийте харчовою плівкою і поставте в тепле місце на 1,5 години.
- Для приготування начинки очистьте і дрібно наріжте цибулю, обсмажте її на розігрітій сковороді з олією до прозорості. Додайте до цибулі натерту на великій тертці моркву та нашатковану капусту. Все посоліть, поперчіть, приправте томатним соусом і тушкуйте під кришкою 30-40 хвилин помішуючи. Дайте начинці охолонути.
- Тісто, що піднялося, обімніть на столі, розділіть на 25 частин і з кожної сформуйте кульку. Накрийте рушником і залиште на 10 хвилин.
- Через вказаний час дістаньте кульки, розтягніть кожен, викладіть начинку та защипніть.
- Пиріжки обсмажте на розігрітій сковороді з олією з двох сторін до золотистого кольору. Викладіть на паперовий рушник, щоб забрати зайвий жир.
Пиріжки подавайте з "Киплячим казаном". Щасливого Різдва!
Теги за темою
РіздвоПоділитися сюжетом
Джерело матеріала