Без нього на Різдво не обійтися
Якщо не хочеться в різдвяний піст відмовлятися від улюбленого борщу, можна приготувати його без м’яса. Таку страву можна навіть подати на святковий стіл.
Рецептом традиційного поліського борщу ділиться eco-buffet. Спробуйте – і він стане конкурентом навіть страві з м’ясом.
Як приготувати пісний борщ без м’яса
Інгредієнти:
- картопля – 3-4 шт.;
- морква – половина середньої;
- цибуля ріпчаста — 1 шт.;
- середній буряк – 1 шт.;
- солодкий перець – половина;
- квашена капуста з розсолом — 200 г;
- мед – 1-2 ст. л.;
- томатна паста – 2 ст. л.;
- соняшникова олія – 1 ст. л.;
- сіль та перець – до свого смаку.
Спосіб приготування:
- Для приготування бульйону на буряках почистьте овоч, розріжте навпіл, залийте водою і варіть 40 хвилин до готовності. Туди ж додайте половину цибулини та продовжуйте варити.
- Додайте у відвар нарізану дрібними кубиками картоплю і нарізану моркву соломкою.
- Половину цибулі та половину солодкого перцю нарізаємо кубиками й обсмажуємо разом зі столовою ложкою оливкової олії на сковороді. Через 3-5 хвилин додаємо томатну пасту і гасимо ще 2-3 хвилини.
- З бульйону витягуємо буряки, даємо охолонути та нарізаємо на шматки довільного розміру. Відправляємо його назад у відвар, туди ж додаємо засмажку.
- Коли приготуються овочі, додаємо квашену капусту та варимо ще 3 хвилини. До свого смаку додаємо мед, сіль, спеції та залишаємо на 20 хвилин, щоб він настоявся.
Пісний борщ можна подавати з домашньою сметаною та лавашем за рецептом "Телеграфа". Смачного.
Теги за темою
РіздвоПоділитися сюжетом
Джерело матеріала