Така кутя точно здивує ваших близьких
Ми розповідали, як приготувати дуже смачну кутю з карамелізованими яблуками. Тепер ділимось рецептом обрядової страви з халвою.
Рецептом для порталу 20minut.ua поділився священник Олексій Філюк. У куті відмінно поєднуються компоненти, а халва їх всіх об’єднує.
Інгредієнти:
- Пшениця товчена – 0,5 кг
- Вода – 3 л
- Мак – 300 г
- Мед – 200 г
- Родзинки – 100 г
- Халва – 200 г
- Горіхи – 200 г
- Цукати – 100 г
- Цукор – 100 г
Спосіб приготування:
- Спочатку відварюємо очищену пшеницю до готовності. Доводимо воду до кипіння і додаємо до неї пшеницю. Попередньо зерно найкраще замочити на ніч — тоді пшениця швидше звариться.
- Родзвинки заливаємо окропом. Горіхи чистимо, обсмажуємо їх кілька хвилин на сухій сковороді.
- Мак запарюємо на кілька годин в окропі. Зливаємо воду та розтираємо з цукром у ступі. Можна зробити це в блендері. Головне — щоб вийшло біле "молочко".
- Коли пшениця охолоне, змішуємо з нею, сед, цукор, халву, попередньо пропарені родзинки, також підсмажені горіхи, потертий в макітрі мак. Все ретельно перемішуємо і дати трішки настоятися.
Перед подачею на стіл посипаємо кутю цукатами. Священник радить всім братися за приготування страви виключно з гарним настроєм. Також ми ділились рецептом цікавої польської куті.
Теги за темою
РіздвоПоділитися сюжетом
Джерело матеріала