Від аромату ви будете в захваті
Якщо хочеться святкового настрою в різдвяний ранок, пропонуємо скуштувати каву з мускатним горіхом, гвоздикою, натуральною корицею та цедрою апельсина. Це найкращий варіант для настрою.
Ця ароматна кава за рецептом Shuba не тільки підбадьорить, а й подарує безліч позитивних емоцій. Вам захочеться готувати його знову та знову! Правда, вам знадобиться трохи апельсинової цедри. Щоб її отримати, добре вимийте апельсин та зніміть смужку за допомогою гострого ножа для чищення овочів. Тільки не зрізайте білу частину — вона гірчить.
Як приготувати каву з мускатним горіхом та апельсином.
Інгредієнти:
- кава мелена — 4 ст. л.;
- кориця, палички — 1 шт.;
- фінік — 2 шт.;
- мускатний горіх мелений — 1/4 ч. л.;
- гвоздика — 2 шт.;
- апельсин, цедра — 1 шт.
Спосіб приготування:
- Молоту каву відправляємо у великий френч-прес. Туди ж додаємо паличку кориці та фініки.
- У цей же френч-прес відправимо мелений мускатний горіх, гвоздику та апельсинову цедру. Все заливаємо 400 мл окропу.
- Отриману масу перемішуємо дерев’яною ложкою до однорідного стану, даємо настоятися протягом 4 хвилин і натискаємо повільно на поршень.
- Готову пряну каву подаємо в чашках для еспресо та насолоджуємось.
Тільки не змивайте кавову гущу в раковину та унітаз! Вона вам знадобиться.
Теги за темою
РождествоПоділитися сюжетом
Джерело матеріала