Він не залишить байдужим ні очі, ні шлунок
Будь-який святковий стіл неможливо уявити без різноманітних салатів. І якщо не хочеться пригощати близьких та друзів класичним олів’є чи "Шубою", пропонуємо спробувати "Грибну галявину".
Таку назву салат отримав через верхній шар з маринованих грибів. Впевнені, що така незвичайна подача страви від "Мета" точно здивує ваших гостей.
Як приготувати салат "Грибна галявина"
Інгредієнти:
- куряче філе – 300 г;
- мариновані гриби – 0,5 кг;
- твердий сир – 120 г;
- морква – 1 шт.;
- яйце – 4 шт.;
- солоний огірок – 2 шт.;
- картопля – 2 шт.;
- майонез – 5 ст. л.;
- кріп – половина пучка.
Спосіб приготування:
- Моркву і картоплю ретельно миємо та відварюємо до готовності. Даємо їм охолонути, чистимо і натираємо на дрібній тертці. Яйця варимо круто, також даємо охолонути, чистимо і нарізаємо невеликими кубиками.
- З маринованих грибів зливаємо маринад.
- Куряче філе миємо, відварюємо у підсоленій воді, остуджуємо і нарізаємо дрібними шматочками.
- З солоних огірків обрізаємо кінчики, натираємо на дрібній тертці та віджимаємо маринад, що виділився.
- Об’ємну миску або каструлю застилаємо плівкою і викладаємо мариновані гриби капелюшками вниз. Зверху викладаємо подрібнений кріп.
- Далі йде шар курки, змащеної майонезом, зверху — шар моркви, який також змащуємо майонезом.
- Після цього викладаємо яйця, покриваємо майонезною сіточкою, далі розподіляємо шар картоплі та огірків, змастивши майонезом.
- Салат накриваємо плоскою тарілкою, перевертаємо таким чином, щоб гриби опинилися зверху та подаємо до столу.
Раніше "Телеграф" ділився ще одним незвичним рецептом салату. Йому також зрадіють і гості, і Дракон.
Теги за темою
Новый годПоділитися сюжетом
Джерело матеріала