/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F439%2Fdcedcd1d3d37df034de5aed1d9f956c1.jpg)
Блогер поділилася секретом, з яким холодець виходить завжди
Блогер поділилася секретом, з яким холодець виходить завжди.
Холодець – це улюблена страва багатьох українців, без якої не обходиться новорічний стіл.
Рецепт холодцю, який виходить у всіх.
Вам знадобиться.
1 велике або 2 маленьких великих крила (вага десь 1,2 кг) 1 яловича качалка вагою 700-800 г одним шматком 1 яловичий хвіст вагою 700-800 г.
Набір овочів: 1 цибулина, 1-2 моркви, селера коренева, петрушка коренева, зелена частина цибулі порей, стебла петрушки або кропу.
Спеції: 5-6 лаврових листів, 1 чайна ложка чорного перцю, 1 чайна ложка духмяного перцю, 3 великі зубчика часнику, сіль за смаком.
Мʼясо в каструлі залийте холодною водою, доведіть до кипіння, воду злийте, каструлю і мʼясо промийте.
Щільно складіть в каструлю, залийте холодною водою, щоб вона ледве прикрила мʼясо, додайте овочі і спеції, посоліть.
Поставте на вогонь, доведіть до кипіння, зменшіть вогонь до мінімуму.
Варіть 6-10 годин.
Мʼясо дістаньте з бульйону, бульйон процідіть.
Потім треба розібрати м’ясо, відділити від кісток, розібрати на волокна.
Часник дрібно натріть, змішайте з мʼясом.
Розкладіть мʼясо у форми.
З бульйону зніміть жир, розлийте по формах.
Поставте в холодильник на 12 годин.
Блогер поділилася важливою порадою.
"Перевіряйте холодець на сіль! Бо після застигання холодець стане менш солоним, ніж в гарячому виді.
Варіантів мʼяса більше, особисто я зі свинячими копитцями (ніжками) не люблю готувати", – написала Дорошкевич.
Дивіться також, три незвичні закуски з червоної ікри до святкового столу.