Головне в цій страві — правильна подача
Наближається Новий рік і кожен кулінар переймається питанням, що подати на святковий стіл. Якщо не хочете пригощати гостей банальними стравами, пропонуємо приготувати разом з нами смачний салат у формі ялинки.
У цієї страви за рецептом "УНІАН" незвичайний свіжий кисло-солодкий смак через яблука, ківі та моркву по-корейски. Гості не зможуть обійти стороною цю смакоту.
Як приготувати салат "Ялинка"
Інгредієнти:
- куряче філе — 200 г;
- курячі яйця — 4 шт.;
- яблука кисло-солодкі — 1 велике або 2 маленьких;
- ківі — 3 шт.;
- твердий сир — 100 г;
- майонез до смаку;
- свіжі ягоди або гранат для прикраси.
Спосіб приготування:
- Куряче філе варимо у підсоленій воді до готовності близько 20 хвилин, даємо охолонути, дрібно нарізаємо і викладаємо у формі трикутника у тарілку.
- Моркву по-корейськи віджимаємо від рідини, викладаємо на курку та змащуємо майонезом.
- Відварюємо круто яйця, чистимо їх, подрібнюємо, викладаємо на моркву і також змащуємо майонезом.
- Яблука чистимо від шкірки, натираємо на великій тертці, викладаємо на шар яєчний і змащуємо майонезом.
- Далі викладаємо тертий сир, зверху та з боків викладаємо тонко нарізаний ківі. Руками надаємо салату форму ялинки.
- Салат накриваємо харчовою плівкою, відправляємо в холодильник на годину. При подачі прикрашаємо салат ягодами чи зернами гранату, начебто це ялинкові іграшки.
Раніше ми розповідали, скільки можна зберігати салати. Вам ці знання знадобляться.
Теги за темою
Новий рікПоділитися сюжетом
Джерело матеріала