Червона ікра – один з улюблених інгредієнтів бутербродів до святкового столу, але в умовах війни для багатьох українців це доволі дороге задоволення. До того ж можна придбати сурогат, за який доведеться сплатити чималу вартість.
Факти ICTV пропонують приготувати домашній делікатес з рибного бульйону, агар-агару та інших інгредієнтів, які є на кожній кухні. Ловіть покроковий рецепт червоної ікри за доступною ціною.
Як зробити червону ікру в домашніх умовах
Фото: Pixabay
Інгредієнти
Зараз дивляться
- Свіжа чи заморожена риба – 200 г
- вода – 250 мл
- сіль – 0,5 ч. л.
- агар-агар – 5 г
- червоний харчовий барвник – 1 крапля
- лавровий лист – 1
- соняшникова олія – 100 мл
Приготування
- Поставте соняшникову олію у морозилку.
- Приготуйте бульйон. У холодну воду покладіть рибу, сіль та лавровий лист. Варіть протягом 15 хвилин після закипання.
- Процідіть бульйон, додайте агар-агар та одну краплю червоного барвника. Знову поставте на маленький вогонь та проваріть кілька хвилин до загустіння. Зніміть з вогню. Консистенція бульйону має нагадувати рідкий кисіль.
- Дістаньте з морозилки олію. За допомогою піпетки або шприца без голки наберіть бульйон і капніть його в холодну олію – таким чином з’являтимуться ікринки, які опускатимуться на дно.
- Злийте крізь сито зайву олію, ікру перекладіть у в герметичний посуд та поставте у холодильник.
Насолоджуйтеся вашою власною червоною ікрою на святковому столі!
Теги за темою
СвятаПоділитися сюжетом
Джерело матеріала