Олів’є – м’ясний салат, який традиційно готується на Новий рік. В оригінальному рецепті, який вигадав французький кухар Люсьєн Олів’є, до складу входить смажений рябчик, картопля, свіжі огірки, каперси, оливки, соус Провансаль, соус Кабуль. Факти ICTV представляють сучасну версію салата Олів’є.
Що треба для салату Олів’є
Інгредієнти
- відварна картопля – 4 шт.
- відварна морква – 2 шт.
- варена ковбаса Докторська (відварене куряче філе) – 500 г
- варені яйця вкруту – 4 шт.
- солоні (мариновані) огірки – 4 шт.
- консервований зелений горошок – 1 банка
- майонез, зелень, сіль – до смаку
Для майонезу:
Зараз дивляться
- яєчні жовтки – 2 шт.,
- оливкова олія – 130 мл
- гірчичний порошок – 0,5 ч. л.
- цукор – 0,5 ч. л.
- сіль – 0,5 ч. л.
Приготування
- Відварену картоплю, моркву, яйця, огірки і ковбасу нарізаємо дрібними кубиками.
- З консервованого горошку зливаємо рідину і додаємо в салат.
- Готуємо майонез. Яєчні жовтки, оливкову олію, гірчичний порошок, сіль та цукор збиваємо до утворення однорідної консистенції.
- Заправляємо олів’є майонезом, солимо і добре перемішуємо, викладаємо у форму.
- Ставимо олів’є в холодильник, щоб він добре просочився.
- Перед подачею на стіл, салат олів’є можна прикрасити зеленню.
Поділитися сюжетом
Джерело матеріала