![Чи корисно нарізати хліб і чому](https://thumbor.my.ua/P4dd1YgdON1EevjiEu6WgrkZ2so=/335x225/smart/filters:format(jpeg)/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F423de097319a7d670203c8d6d3b0785a.jpg)
Чи корисно нарізати хліб і чому
Це питання прояснила сімейна лікарка Людмила Сердюк. Вона вважає, що краще відмовитися від купівлі промислово нарізаного хліба і ось чому.
Є два несприятливі чинники
Лікарка пояснила, що нарізаний хліб – це несприятливе поєднання двох чинників: поліетиленового пакета та більшої поверхні поширення пліснявих спор на вже нарізаних шматочках.
Тобто, фактично, якщо забрати той факт, що це промислова нарізка і обрати не нарізаний батон, то якість такого продукту різко зросте.
Ба більше, погіршує ситуація спецсклади. А оскільки нарізаний хліб швидше псується, його обробляють спеціальними хімічними складами, аби продовжити його термін придатності, а ми відповідно поглинаємо ці складники разом із нарізаними скибочками.
До того ж ніхто не може вам стовідсотково обіцяти, що олія, якою обробляють ножі під час нарізання хліба, завжди відмінної якості. Бо, на жаль, часто це далеко не так.