/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F45%2Fb5de75fb8e3646e75078ae7a7607e7e0.jpg)
Найкраще поєднання м’яса та картоплі: так по сімейному вечеряють грузини
Незвичайна смакота збере за одним столом усіх рідних
Грузинська кухня підкорила наші серця. Ми вже ділилися рецептом лінивих хачапурі, сьогодні ж розповімо ще про одну дивовижну страву.
З м’яса та картоплі разом із "Важно знать" ми приготуємо "сімейне" оджахурі — саме так перекладається назва страви. Його вигадала дуже давно одна економна господиня, яка під час приготування вечері помітила, що м’яса замало всім рідним. Тоді вона додала в казан до м’яса стільки ж картоплі та щедро приправила спеціями. Так з’явилося оджахурі грузинською. Ну що, потішимо близьких пікантною грузинською кухнею?
Як приготувати оджахурі
Інгредієнти:
- 900 г свинини;
- 1 кг картоплі;
- 250 г цибулі;
- 3 зубчики часнику;
- 40 г кінза чи петрушка;
- 0,3 ч. л. чорного меленого перцю;
- 0,3 ч. л. перцю чилі;
- 20 г солі;
- 50 мл олії.
Спосіб приготування:
- Чистимо, миємо і крупно нарізаємо картоплю. Відправляємо його в глибоку сковороду з олією. Смажимо на сильному вогні практично до повної готовності.
- М’ясо нарізаємо на такі великі шматки, як і картоплю. Додаємо його до сковороди тоді, коли картопля підрум’яниться.
- Цибулю та часник миємо і чистимо. Цибулю нарізаємо чверть кільцями, часник — дрібно. Відправляємо їх у сковороду до інших інгредієнтів, солимо та перчимо.
- При подачі прикрашаємо оджахурі кінзою, петрушкою або зернятками гранату.
До оджахурі подаємо грузинський салат "Газапхулі" та насолоджуємося. Смачного.
Теги за темою
ГрузіяПоділитися сюжетом
Джерело матеріала