Усім, хто хоч раз відвідував Італію, відомо про консервативні вподобання італійців щодо їжі. Однак кулінарія – це галузь, яка постійно еволюціонує та формує нові тренди. Наприклад, завдяки відомому неапольському піцайоло Джино Сорбілло хітом 2024 року може піца Margherita con Ananas.
Італьяно веро
Нова страва відрізняється від звичайної гавайської піци – замість томатного шару вона містить карамелізовані ананаси та три види сиру. Сорбілло створив її, щоб боротися з харчовими упередженнями. Адже частина італійської громадськості поставилась до піци з ананасами досить скептично.
Але піцайоло продовжує наголошувати, що важливо спробувати щось нове перед тим, як висловлювати необ’єктивну думку.
Він також додав, що це не перший раз, коли він додає до піци нетрадиційні інгредієнти, реагуючи на гастрономічні тренди та зміни смакових уподобань своїх клієнтів.