![Яку кутю треба готувати на Водохреще: давній рецепт з медом](https://thumbor.my.ua/l7Qd3M7DEcNdA6boXTB6KY1LxYg=/335x225/smart/filters:format(jpeg)/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F32068578da98e97e7cf205e771e6bbc1.jpg)
Яку кутю треба готувати на Водохреще: давній рецепт з медом
Другий Святвечір чи Голодна кутя – це день напередодні Хрещення Господнього. За новим церковним календарем його відзначають 6 січня, а голодну кутю готують 5 січня.
Голодна кутя – класичний рецепт
- Час: 1 година
- Порцій: 6
На святковому столі має бути кутя / Фото unsplash
Приготування:
- Переберіть, промийте та замочіть пшеницю на кілька годин. Після цього зваріть її до готовності, додавши сіль та олію.
- У готову пшеницю додайте мед.
- В кутю часто також додають мак. Попередньо його потрібно замочити в окропі, залишити на годину, а потім перетерти до появи "молочка".
- Також можете додати горіхи та родзинки. Їх потрібно замочити в окропі на 20 хвилин.
Теги за темою
РіздвоПоділитися сюжетом
Джерело матеріала